Festivalis „ConTempo“ kitąmet vėl dovanos pakaunės žmonėms įsimintinus ir neįtikėtinus pasirodymus | Kas vyksta Kaune

Festivalis „ConTempo“ kitąmet vėl dovanos pakaunės žmonėms įsimintinus ir neįtikėtinus pasirodymus

Contempo festivalio akimirkos 2023 m. / KRS nuotr.

Didžiausias vidurio Lietuvoje vykstantis tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ ir kitąmet vyks Kauno rajone. Festivalio organizatoriai kartu su Kauno rajono savivaldybe ketina tęsti partnerystę bei dovanoti pakaunės žmonėms neįtikėtinus ir įsimintinus pasirodymus.

2019 m. pradėtas rengti festivalis per penkerius metus pelnė tiek užsienio ir Lietuvos kūrėjų, tiek publikos pasitikėjimą ir stabiliai įsitvirtino pagrindinių Kauno miesto ir rajono renginių sąraše. „ConTempo“ misija: mesti iššūkį scenos menui, miestui ir žiūrovui, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Festivalis nesiekia pataikauti publikai, skirtas ne elitui, priešingai – kiekvienam. Jis pristato profesionalią, drąsią, konceptualią, šalies, miesto aktualijas atliepiančią programą, taip siekdamas provokuoti, skatinti scenos meno lauko vystymąsi, žadinti kritinį mąstymą ir inspiruoti dialogus įvairiomis kryptimis bei temomis – meninėmis, socialinėmis, politinėmis ir kt.

„Prieš penkerius metus pirmasis mūsų festivalio partneris buvo Kačerginė. Per šiuos metus mes smarkiai paaugom. Šiais metais per 9 festivalio dienas vyko 44 renginiai, iš kurių 17 – Kauno rajone, 11 miestelių. Ir šiuos renginius aplankė 3,5 tūkst. žiūrovų. Tai viršijo mūsų lūkesčius“, – pasakojo festivalio steigėja ir meno vadovė Gintarė Masteikaitė.

Festivalio vadovė džiaugiasi, kad scenos menas suvienija vietos bendruomenes, atvykstantys į festivalį turistai atranda unikalias Kauno rajono vietas. „Turime geriausią reklamą – žinia apie mūsų pasirodymus sklinda iš lūpų į lūpas, todėl į renginius atvyksta žmonės iš visos Lietuvos“, – tvirtino G. Masteikaitė.

Jai antrino ir festivalio prodiuserė Eglė Nevedomskė. „Kasmet vykdome žiūrovų apklausas ir klausiame jų, kaip jie galėtų apibūdinti „Contempo“. Dažniausi atsakymai: kažkas nauja, netikėta, šiuolaikiška, emocionalu ir pan.“, – vardijo ji.

„Mums svarbu, kad festivalis turi tęstinumą, jis prisideda prie kultūrinio gyvenimo įvairovės pakaunės miesteliuose. Kauno rajono žmonės kasmet laukia naujų pasirodymų. Festivalis gimė Kauno rajone ir Kaune, todėl džiaugiamės, kad jis čia ir liks bei toliau žavės publiką nuostabiais renginiais“, – sakė Kauno rajono vicemere Raminta Popovienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA