Policija stiprina patruliavimą prie visų šalies sinagogų | Kas vyksta Kaune

Policija stiprina patruliavimą prie visų šalies sinagogų

ELTA 2023/10/10 09:27
Asociatyvi / Kauno choralinė sinagoga / R. Tenio nuotr.

Policija visoje Lietuvoje stiprina apsaugą prie žydų maldos namų ir kitų vietų po to, kai „Hamas“ teroristai šeštadienį surengė karinę ataką prieš Izraelį, sako Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Kol kas jokių incidentų nefiksuota, teigia jis.

„Ypatingų rizikų nematome, bet jau šeštadienį, po įvykių, buvo priimtas sprendimas sustiprinti tam tikrų objektų apsaugą policijos pajėgomis – pareigūnams nurodyta į patruliavimo maršrutus įtraukti visas Lietuvoje esančias sinagogas, taip pat kitas vietas, susijusias su žydais“, – LRT radijui antradienį teigė R. Matonis.

Jis pažymėjo, kad pastarosios vietos yra įtrauktos į patruliavimo maršrutus, policija taip pat bendrauja su tuose objektuose budinčiais pareigūnais.

„Pareigūnai patruliuoja tose vietose, jas aplanko, pabendrauja su tuos objektus saugančiais asmenimis, pasikeičia kontaktais“, – sako R. Matonis.

Kol kas incidentų prie šalyje esančių sinagogų ar kitų žydų bendruomenei svarbių vietų, nefiksuota, praneša policijos atstovas.

Šeštadienio rytą teroristai iš grupuotės „Hamas“ paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelio žiniasklaidos duomenimis, „Hamas“ atakos aukų skaičius jau viršijo 900, daugiau kaip 2 tūkst. buvo sužeisti.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, gindamas Izraelį nuo „Hamas“ teroristų, žuvo dvigubą pilietybę turėjęs ir Izraelio policijoje tarnavęs Martynas Kuzmickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA