Kaune apsigyvenusi tailandietė atvėrė gatvės maisto restoraną „Buri Ram“ | Kas vyksta Kaune

Kaune apsigyvenusi tailandietė atvėrė gatvės maisto restoraną „Buri Ram“

R. Tenio nuotr.

Pikantiškais skoniais išsiskirianti tailandiečių virtuvė – viena populiariausių visame pasaulyje. Tom yum sriubos, pad thai ryžių makaronai, khao pad kepti ryžiai yra tik dalis Tailando gastronominių legendų, keliaujančių iš šalies į šalį. Thai virtuvės patiekalai nuo šiol lengviau pasiekiami ir aštrius bei intriguojančius prieskonius mėgstantiems kauniečiams. Mieste apsigyvenusi Kamontip iš Tailando nusprendė atverti gatvės maisto restoraną „Buri Ram“ ir supažindinti gyventojus su autentiškais rytietiškais skoniais.

Pasiruoškite užsisakyti angliškai

Naujamiestyje, adresu Kaunakiemio g. 5, pavasarį įsikūręs „Buri Ram“ greitai tapo atradimu aštrių rytietiškų patiekalų ieškantiems kauniečiams. Iki šiol Tailando virtuvės maisto mieste buvo galima ragauti vos keliose kitose vietose, tad tai ir tapo pagrindu nedidelio gatvės maisto restorano startui.

„Apsigyvenusi Kaune daug gaminau savo šeimai bei draugams. Jiems besimėgaujant mano receptais, ilgainiui kilo idėja maisto gaminimą perkelti ir už namų ribų. Mieste trūko autentiškų ir tikrai aštrų thai maistą tiekiančių restoranų, tad padrąsinta artimųjų nusprendžiau patikrinti, ar mano šeimos patiekalai atras savo auditoriją kauniečių gretose. Džiaugiuosi, jog „Buri Ram“ jau beveik pusmetis, o sugrįžtančių klientų vis daugiau ir daugiau“, – sako „Buri Ram“ gatvės maisto restorano įkūrėja Kamontip.

Restorano nuotr.

Už jaukaus restoranėlio baro ir virtuvėje dirbant iš Tailando atvykusi moteris dar tik tobulina savo lietuvių kalbos įgūdžius, tad klientai kviečiami bendrauti ir angliškai. Tiesa, daugelis teigia, jog tai šiai vietai prideda tik dar daugiau žavesio ir išskirtinumo.

Pavadinimą restoranui Kamontip pasirinko pagal savo gimtąjį miestą – Tailando rytinėje dalyje esantį Buriramą (orig. Buri Ram).

Vizitinė kortelė – tom yum sriuba

„Buri Ram“ meniu – beveik 30 skirtingų Tailando įkvėptų užkandžių, sriubų bei patiekalų. Kaip sako restorano įkūrėja, virtuvėje stengiamasi išsaugoti autentiškas Tailandui būdingas maisto gaminimo tradicijas, kiek tik leidžia galimybės Lietuvoje įsigyti tailandietiškų produktų.

„Tarp klientų pačių populiariausių pasirinkimų – mūsų tom yum sriuba ir pad thai ryžių makaronai. Džiaugiamės, kad dėl jų kai kurie grįžta kone kasdien. Užsisakant lankytojus kviečiame pasirinkti ir norimą patiekalų aštrumą, o tai ypač vertina tie kauniečiai, kurie iki šiol mieste pasigesdavo tikrai aštraus maisto restoranų“, – sako Kamontip.

Tom yum sriuba / Restorano nuotr.

Taip pat greito tailandietiško maisto restorane galima ragauti ir tom kha, žaliojo kario, panang sriubas, užsisakyti patiekalus su bao bandelėmis, skanauti patiekalus su kiaušinių, udon ar stikliniais makaronais, rinktis iš skirtingų užkandžių variantų.

Neseniai restoranėlyje pristatyti ir dienos pietų pasiūlymai.

Aplankyti „Buri Ram“ gyvai galima adresu Kaunakiemio g. 5. Gatvės maisto restoranas dirba antradieniais-sekmadieniais nuo 11 iki 21 val. Per „Wolt“ bei „Bolt Food“ programėles maistą galima užsisakyti ir į namus ar biurą.

Daugiau informacijos bei naujienų – „Buri Ram“ profilyje „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA