Finansų ministrė G. Skaistė sureagavo į sutuoktinio įžeidimus pedagogams | Kas vyksta Kaune

Finansų ministrė G. Skaistė sureagavo į sutuoktinio įžeidimus pedagogams

ELTA 2023/09/27 13:48
Gintarė ir Audrius Skaisčiai / ELTOS nuotr.

„Broileriais“ streikuojančius pedagogus išvadinusio Audriaus Skaisčio sutuoktinė finansų ministrė Gintarė Skaistė tikina, kad kiekvienas asmuo prisiima atsakomybę už savo žodžius. Pati ministrė teigė mananti, kad streikas yra demokratijos garantuojama teisė, kuria gali naudotis kiekvienas žmogus.

„Manau, kad kiekvienas suaugęs žmogus turbūt pats prisiima atsakomybę už tai ką sako ar mano“, – trečiadienį žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Skaistė.

Visgi pati ministrė akcentavo mananti, kad kiekvienas žmogus turi teisę streikuoti ar protestuoti.

„Aš galiu tik pasakyti savo poziciją, kad, mano nuomone, streikas yra demokratijos ir žodžio laisvės garantuojama teisė. Ir tikrai visi turi teisę protestuoti, streikuoti, jeigu mano, kad tam yra objektyvios aplinkybės“, – teigė ministrė.

A. Skaisčiui konservatorių Priežiūros komitetas skyrė įspėjimą ir uždraudė metus laiko dalyvauti visuose artėjančiuose rinkimuose. Taip pat politikui buvo rekomenduota pakeisti ir Vilniaus miesto taryboje Švietimo reikalų komitetą, kuriame šiuo metu politikas dirba.

Primename, kad konservatorių Širvintų skyriaus pirmininkas Virginijus Sarpauskas praėjusį ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė sarkastišką įrašą apie tai, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderis Andrius Navickas yra „Vilijus Blinkevičius“, nes „Vilija jo sesuo“. Į diskusiją įsitraukęs konservatorius ir Vilniaus miesto tarybos narys A. Skaistys teigė, kad A. Navickas stos „į blinkės partiją“ ir pridūrė: „Komuniagos, o ne mokytojai.“

Tuo metu, reaguodamas į bendrapartietės, parlamentaro Lauryno Kasčiūno padėjėjos Jolantos Bizaitės komentarą, politikas ragino pedagogę neverkšlenti, o mokytojus vadino „broileriniais“.

Tačiau vėliau politikas atsiprašė švietimo bendruomenės ir pasiaiškino tikindamas, kad jis mokytojų „komuniagomis“ bei „broileriais“ nevadino. Anot konservatoriams priklausančio A. Skaisčio, įžeidžius epitetus jis paskyrė ne pedagogų bendruomenei, bet konkretiems asmenims.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA