Jaunimas įveikė neįveikiamus: „Auksinė“ rinktinė nusileido „Žvaigždžių“ komandai | Kas vyksta Kaune

Jaunimas įveikė neįveikiamus: „Auksinė“ rinktinė nusileido „Žvaigždžių“ komandai

Lrytas.lt 2023/09/21 21:52
/ ELTA, Ž. Gedvilo nuotr.

Daugiau kaip 4 tūkstančiai sirgalių ketvirtadienį ASG arenoje sveikino ir dėkojo 2003 metų Europos krepšinio čempionams už pergalę ir džiaugsmą, kurį jie suteikė laimėdami Senojo žemyno pirmenybes Švedijoje. Pagerbiant 10 iš 12 žaidėjų, kurie prieš 20 metų triumfavo Europos čempionate, buvo surengtas mačas tarp „Auksinės“ rinktinės ir 20-mečių „Žvaigždžių“ komandos. Tačiau šįkart „Auksinei“ rinktinei nepavyko įveikti jaunimo ir pralaimėjo 62:68.

Taurę Lietuva kėlė po finalinės dvikovos su Ispanija, kurią mūsiškiai įveikė 93:84, 2003-ųjų rugsėjo 14-ąją Stokholmo „Globe“ arenoje. Mūsų rinktinė Švedijoje buvo nenugalima.

Į renginį negalėjo atvykti Šarūnas Jasikevičius bei Darius Songaila.

„Auksinės“ rinktinės sudėtis: Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Saulius Štombergas, Mindaugas Žukauskas, Eurelijus Žukauskas, Donatas Slanina, Virginijus Praškevičius, Dainius Šalenga, Giedrius Gustas, Kšištofas Lavrinovičius. Treneriai: Antanas Sireika, Valdemaras Chomičius.

„Žvaigždžių“ komandos sudėtis: Robertas Javtokas, Jonas Mačiulis, Mindaugas Lukauskis, Darjušas Lavrinovičius, Vaidas Baumila, Konstantinas Lilas, Giedrius Masalskis, Emilis Bartninkas, Modestas Babraitis, Matas Vokietaitis, Dovydas Butka, Dominykas Butka. Treneris: Darius Maskoliūnas.

Nors pagerbiant „Auksinės“ rinktinės amžių buvo nutarta žaisti 4 kėlinius po 8 minutes, per pirmąjį ketvirtį Europos čempionai pradžioje atrodė neblogai, bet galiausiai pralaimėjo jį 18:20.

Tačiau jau nuo antrojo įsibėgėjus A. Macijauskui ir R. Šiškauskui „auksiniai“ visiškai perėmė iniciatyvą, po 16 minučių dvikovos pirmavo 38:34, o trečiame buvo įgiję 7 taškų persvarą 52:45. Prieš lemiamą kėlinį „Auksinė“ rinktinė buvo priekyje 55:49, o A. Macijauskas buvo įmetęs 21 tašką.

Vis dėlto ketvirtame kėlinyje iš jaunimo ir veteranų sudaryta „Žvaigždžių“ komanda įpusėjus ketvirčiui išlygino rezultatą 57:57. Pavargę Europos čempionai jau nespėjo paskui jaunimą ir priešpaskutinę minutę „Žvaigždės“ pabėgo net 68:60, o mačą „Auksiniai“ pralaimėjo 62:68.

A. Macijauskas šiose rungtynėse įmetė 21 tašką, R. Šiškauskas – 16.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA