R. Žemaitaitis apklaustas tyrime dėl galimai seksualinę prievartą Kaune patyrusios pareigūnės: bus įdomių dalykų | Kas vyksta Kaune

R. Žemaitaitis apklaustas tyrime dėl galimai seksualinę prievartą Kaune patyrusios pareigūnės: bus įdomių dalykų

ELTA / Viktorija Smirnovaitė 2023/09/20 15:57
Remigijus Žemaitaitis / ELTA, D. Labučio nuotr.

Parlamentaras Remigijus Žemaitaitis trečiadienį patvirtino, kad kaip liudytojas buvo apklaustas tyrime dėl galimai seksualinę prievartą patyrusios pareigūnės.

„Buvau. (…) Nieko negaliu atskleisti, vyksta iki teisminis tyrimas, bus įdomių dalykų. Tikiuosi, kad bus“, – Eltai trečiadienį sakė R. Žemaitaitis.

Politikas teigė, daugiau informacijos apie tyrimą šiuo metu neturi.

„Mūsų didžioji dauguma jau perėjom (apklausą – ELTA), (…) vieni, antri, treti, gal dar atsiras daugiau žmonių, kurie duos vienokius ar kitokius parodymus ar medžiagą. Kantrybės“, – teigė parlamentaras.

ELTA primena, kad Policijos departamento Imuniteto valdybai atlikus patikrinimą dėl galimai prieš policijos pareigūnę įvykdytos seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos ir jo metu gavus duomenų apie kitomis aplinkybėmis galimai padarytą nusikalstamą veiką, Generalinėje prokuratūroje priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kaip rugsėjo pradžioje žiniasklaidai teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimai padaryto seksualinio pobūdžio nusikaltimo prieš pareigūnę neaprėpia 2023 m. laikotarpio – tyrimas vykdomas dėl kitu laiku ir kitomis aplinkybėmis atliktų veikų.

Remigijus Žemaitaitis asmeninėje Facebook paskyroje anksčiau nurodė, kad rugpjūčio mėnesį „galimai Kaune vykstančiose Policijos departamento organizuojamuose užsiėmimuose, girtų pareigūnų surakinta antrankiais galimai buvo išprievartauta K.B“.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras (LKPB) išplatino pranešimą, kuriame neigia pasirodžiusią informaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA