Atėjo ruduo – metas stiprinti imunitetą | Kas vyksta Kaune

Atėjo ruduo – metas stiprinti imunitetą

Organizatorių nuotr.

Atėjus rudeniui, mūsų sveikatai kyla tam tikrų iššūkių. Nors šis sezonas būna užpildytas ryškiomis spalvomis, jaukiais vakarais ir vaizdingais kraštovaizdžiais, jis taip pat pranašauja sparčiai šąlantį orą ir didėjantį polinkį sirgti sezoninėmis ligomis. Tokiu pereinamuoju laikotarpiu imuninės sistemos stiprinimas tampa itin svarbia užduotimi – juk stiprus imunitetas yra pirmoji mūsų organizmo gynybos linija nuo virusų, bakterijų ir kitų įsibrovėlių, galinčių sukelti infekcijas ir ligas. Laimei, galite imtis įvairių veiksmų, norėdami apsaugoti savo gerovę rudens mėnesiais ir vėliau. Pasidomėkime veiksmingomis strategijomis ir gyvenimo būdo pasirinkimais, padėsiančiais kurti ir išlaikyti tvirtą imuninę sistemą.

Vitaminai ir maisto papildai

Siekiant tvirtos imuninės sistemos, vitaminai ir maisto papildai atlieka lemiamą vaidmenį. Nors svarbiausias maistines medžiagas visada geriausia gauti iš subalansuotos mitybos, papildai gali būti vertingi pastiprinimai, ypač padidėjusio pažeidžiamumo sezonais, t. y., rudenį ir žiemą.

Štai vitamino C, garsėjančio imunitetą stiprinančiomis savybėmis, galima gauti iš maisto papildų, citrusinių vaisių ir daržovių, o vitamino D, kurio tamsesniais mėnesiais dažnai trūksta, ypač tokioje klimato zonoje, kokioje yra Lietuva, taip pat galima palaikyti papildais ir „gaudant“ kuo daugiau saulės spindulių. Cinko papildai taip pat gali padėti sustiprinti imunitetą, tačiau svarbu atminti, kad papildai turi papildyti, o ne pakeisti sveiką mitybą.

Kad ir kokius papildus ir vitaminus nuspręstumėte naudoti, atrasti geriausią pasiūlymą tiek kainos, tiek kokybės atžvilgiu, gali būti nelengva. Apsilankę Akcijos.lt rasite visus akcijų leidinius grožio ir sveikatos kategorijoje – šitaip galėsite be vargo palyginti visus esamus pasiūlymus, susidaryti optimalų pirkinių sąrašą ir negaišti laiko tarp lentynų!

Reguliari mankšta

Reguliari mankšta yra svarbi stiprios imuninės sistemos, energijos ir bendros gerovės palaikymo dalis, o atėjus rudeniui tai turėtų tapti įpročiu. Bent 150 min. sporto per savaitę, pasak sveikatos ekspertų, gali ženkliai paveikti jūsų savijautą – tik į gerą!

Reguliarūs pratimai pagerina kraujotaką, o tai leidžia imuninėms ląstelėms laisviau judėti visame kūne bei efektyviai stebėti ir kovoti su galimomis grėsmėmis. Rudenį galite užsiimti vaizdingais žygiais, važinėtis dviračiu ar tiesiog pasivaikščioti tarp krentančių lapų.

Kaip bebūtų, treniruotės patalpose, pavyzdžiui, joga, pilatesas ar įvairūs šokio užsiėmimai yra vienodai veiksmingi – pasirinkite tai, kas jums artimiausia! Taigi, ar tai būtų gaivinantis bėgiojimas po parką, ar treniruotės namuose, reguliarios mankštos įtraukimas į rudens grafiką gali ženkliai sustiprinti jūsų imuninę sistemą, padidinti energijos lygį ir prisidėti prie bendros sveikatos gerinimo.

Venkite cigarečių ir alkoholio

Artėjant rudeniui, norint palaikyti sveiką imuninę sistemą, itin svarbu vengti cigarečių ir alkoholio. Rūkymas ne tik kenkia kvėpavimo sistemai – ši tampa jautresnė infekcijoms – bet ir susilpnina bendrą imuninę reakciją ir pablogina kitus organizmo gebėjimus apsisaugoti nuo ligų.

Kalbant apie alkoholį, per didelis jo vartojimas gali sutrikdyti imuninės sistemos veiklą, nes sumažėja baltųjų kraujo kūnelių gamyba, o tai pablogina imuninę funkciją, prastėja ir miego kokybė. Vėstant orams ir didėjant pagundai jaukiai atsipalaiduoti su gėrimu ar cigarete, atminkite, kad šie įpročiai gali pakenkti jūsų imuninei sveikatai.

Stenkitės rinktis sveikesnes alternatyvas, tokias kaip žolelių arbatos ar gazuotas vanduo – taip ne tik apsaugosite imunitetą, bet ir pagerinsite bendrą savijautą bei užtikrinsite sveikesnį ir malonesnį rudens sezoną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA