Patarimai, kaip gauti daugiau energijos ir būti laimingesniam bei sveikesniam | Kas vyksta Kaune

Patarimai, kaip gauti daugiau energijos ir būti laimingesniam bei sveikesniam

/ Organizatorių nuotr.

Pavargote jaustis pavargę? Jūs ne vienas. Energijos trūkumas vargina daugelį žmonių. Laimei, yra daugybė būdų, kaip įgauti daugiau žvalumo ir geriau jaustis visą dieną. Įtraukdami į savo gyvenimą nedidelius pokyčius ir pasirinkdami aktyvesnius sprendimus, galite natūraliai padidinti savo energijos lygį. Čia kalbėsime apie įvairius būdus, kaip galite padidinti savo energijos lygį. Atsižvelgdami į tai, apžvelkime keletą patarimų, kaip gauti daugiau energijos ir tapti laimingesniems bei sveikesniems.

Kas yra nuovargis/energija?

Nuovargis yra bendra nuovargio būsena. Nors nuovargį galite patirti įvairiais gyvenimo laikotarpiais, energijos trūkumas yra labai dažna problema. Jei esate pavargęs, galite jaustis mieguistas ar neramus arba gali būti sunku susikaupti. Jums taip pat gali būti sunku rasti motyvacijos rytais keltis iš lovos. Nors nuovargį gali sukelti daug įvairių veiksnių, viena dažniausių priežasčių yra miego trūkumas. Taip pat, jei nesubalansuotai maitinatės arba patiriate stresą, taip pat yra didesnė tikimybė, kad jausitės pavargę.

Valgykite sveiką maistą

Maistinga mityba gali aprūpinti jūsų organizmą degalais, kurių reikia, kad jis veiktų kuo geriau. Jei nevartojate pakankamai vitaminų, mineralų ir kitų maistingųjų medžiagų, galiausiai galite jaustis pavargę ir be energijos.

Nesvarbu, ar bandote padidinti energijos kiekį, kad galėtumėte sportuoti, ar tiesiog norite geriau jaustis visą dieną, tinkamų maisto produktų vartojimas tikrai gali padėti. Jūsų racione turėtų būti įvairių maisto produktų, kad gautumėte aprūpinti organizmą visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų ir mineralų. (Baltymai, angliavandeniai, riebalai ir kt.)

Pradėkite sportuoti

Jei norite natūraliai padidinti savo energijos lygį, vienas geriausių būdų tai padaryti – sportuoti. Mankšta didina energijos lygį ir išskiria endorfinus, kurie yra natūralūs nuotaikos gerintojai. Rekomenduojama mankštintis bent 30 minučių per dieną. Jei norite padidinti savo energijos lygį, pasistenkite, kad mankšta taptų kasdieniu įpročiu.

Tai galite daryti įvairiais būdais, pavyzdžiui, vietoj lifto lipti laiptais, pasistatyti automobilį toliau nuo kelionės tikslo arba, jei įmanoma, į darbą eiti pėsčiomis. Jei nesijaučiate turintys laiko ar jėgų eiti į sporto salę, yra daug nedidelio poveikio pratimų, kuriuos galite atlikti namuose. Tai joga, pilatesas ir taiči.

Šviesos terapija

Kitas būdas natūraliai padidinti energijos lygį – naudoti šviesos terapiją. Tai gydymas, kurio metu naudojant tam tikro bangos ilgio šviesą reguliuojamas cirkadinis ritmas ir didinamas energijos lygis. Šviesos terapiją galima taikyti namuose arba biure.

Jei norite tai išbandyti, pasitarkite su gydytoju arba optometristu, kad nustatytumėte jums tinkamiausią prietaisą. Šviesos terapija ypač veiksminga žmonėms, sergantiems sezoniniu afektiniu sutrikimu (SAD), ir tiems, kurie dirba naktinėmis pamainomis. Ji taip pat gali būti naudojama padėti gydyti žmones, kurie turi cirkadinio ritmo sutrikimų ir miego sutrikimų.

Kava ir kiti natūralūs stimuliatoriai

Kava ir kiti kofeino turintys gėrimai gali būti puikus būdas natūraliai padidinti energijos lygį. Juose yra kofeino, kuris yra natūralus stimuliatorius. Kofeinas yra lengvas stimuliatorius, veikiantis centrinę nervų sistemą. Nedideliais kiekiais kofeinas yra saugus vartoti ir gali padidinti jūsų energijos lygį. Jei nerimaujate, kad suvartojate per daug kofeino, galite pabandyti kasdien vartojamą kavą pakeisti žaliąja arba juodąja arbata.

Priklausomai nuo jūsų tolerancijos kofeinui, puodelis kavos gali trumpam padidinti energijos kiekį. Jei norite ilgiau trunkančio pakilimo, pabandykite gerti kavą per visą dieną, o ne visą iš karto.

Papildai

Jei ieškote ilgalaikio energijos trūkumo sprendimo, galite apsvarstyti galimybę vartoti maisto papildus. Tai padės natūraliai padidinti jūsų energijos lygį. Rawpowders.lt asortimente yra daug įvairių rūšių papildų, kurie gali padėti padidinti jūsų energijos lygį. Tai B grupės vitaminai ir aminorūgštys. Vitaminai B12, B6 ir folio rūgštis yra ypač svarbūs energijos lygiui palaikyti. Rinkdamiesi papildą įsitikinkite, kad jis rekomenduojamas energijos lygiui palaikyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA