Ruduo – geriausias laikas pasirūpinti savo grožiu | Kas vyksta Kaune

Ruduo – geriausias laikas pasirūpinti savo grožiu

Pirkinių centras „Savas“ / Organizatorių nuotr.

Vasara – saulės vonių, įdegio, ilgų vakarėlių, kepsnių ir maudynių laikas. Pats nerūpestingiausias laikas metuose, kai esame sau gražūs tokie, kokie esame. Kai džiugina ryškus įdegis, nerūpestingą šukuoseną galime paslėpti po kepure nuo saulės, o neparyškintas akis – po saulės akiniais. Sugrįžus į darbus situacija keičiasi. Matome atidesnius kolegų, klientų žvilgsnius, kurie pastebi visus mūsų per vasarą „susirinktus“ netobulumus. Kyla didesnis noras atrodyti nepriekaištingai. Nepaisant gerų norų, rudenį dažnai pastebime gerokai išsausėjusią veido odą, saulės, vėjo ir maudynių pažeistus plaukus. Visgi rudens pradžia – tai būtent tas metas, kai galime maksimaliai savimi pasirūpinti ir ištaisyti grožiui padarytą žalą.

PC „Savas“ – daugybė grožiu besirūpinančių parduotuvių

Pasak pirkinių centro „Savas“ vadovės Aušros Lapinskienės, PC „Savas“ yra didžiulė ir spalvinga puokštė lankytojų grožiu besirūpinančių parduotuvių: „Douglas“, „Eurokos“, „Drogas“, „Cascada“, „Juara“, „Vitrina Pro“, „Rimi“, kirpykla „MashUp“, kosmetika prekiauja ir dvi čia įsikūrusios vaistinės.

„Pirkinių centre „Savas“ dirba puikūs konsultantai. Jeigu nėra didelių odos problemų, pažeidimų ar ligų, dėl ko reikėtų kreiptis į gydytojus, tai mūsų parduotuvių personalas patars kaip profesionalūs kosmetologai. Pasirūpins pačia tinkamiausia kiekvienam atvejui odos, plaukų priežiūra“, – sako A. Lapinskienė.

Ką pataria kosmetikos specialistai

Anot pirkinių centre „Savas“ įsikūrusių parduotuvių produktų konsultantų, po vasaros daug pastovių lankytojų sugrįžta su saulės perdeginta, išsausėjusia veido oda. Tokiai odai reikia specialios priežiūros. Veido odos drėkinimui ekologiškos ir natūralios kosmetikos ekspertai UAB „Juara“ pataria naudoti „NOVEXPERT“ hialurono linijos veido priežiūros priemones. Tai serumai, kremai, kaukės, tonizuojamoji dulksna. Šiais produktais odą drėkinti reikėtų bent du kartus per dieną.

Pasak UAB „Juara“ specialistų, veido valymui reikėtų rinktis švelnius produktus – nenaudoti agresyvių valiklių, kurie gali pažeisti odos barjerą. Geriausia rinktis tuos, kurie savo sudėtyje neturi alkoholio ir kvapiųjų medžiagų.

„Šiuo metų laiku odą palepinti reikėtų serumais ir kaukėmis, kurie suteiks papildomą drėgmę ir gaivumą. Kad oda atsigautų greičiau ir drėkinamosios priemonės geriau prasiskverbtų į odą, būtinas odos šveitimas. Tam tiktų švelnus šveitiklis su magniu „Novexpert Velvety scrub Hydro-Biotic“.

Vasaros „dovanėlė“ – pigmentinės dėmės. „Novexpert“ siūlo šviesinamąjį serumą su žaliosios arbatos polifenoliais. Jis apsaugo nuo tamsių dėmių atsiradimo ir šviesina jas. Naudokite antioksidantus. Jie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kuriuos sukelia UV spinduliai ir aplinkos teršalai.

Pirkinių centras „Savas“ / Organizatorių nuotr.

Produktuose ieškokite tokių ingredientų kaip vitaminas E, žaliosios arbatos ekstraktas. Neužmirškite odos aplink akis. Naudokite specialų akių kremą, kuris drėkintų odą bei mažintų patinimą ar smulkias raukšleles“, – sako parduotuvės UAB „Juara“ vadovė Sonata Jankauskienė.

Kitų parduotuvių grožio specialistai primena, kad odos priežiūra susideda ne tik iš kosmetikos priemonių, bet ir iš sveikos gyvensenos bei mitybos.

Pasak jų, vertėtų gerti pakankamai vandens, valgyti subalansuotą maistą, turintį antioksidantų, miegoti ne mažiau nei 8 valandas per dieną. Prausiantis vengti pernelyg karšto vandens bei pasirūpinti namų drėkinimu. Na, o kraujotakai ir limfotakai suaktyvinti bent kartą per mėnesį vertėtų pasimėgauti veido masažu.

Kaip pasirūpinti plaukais

Kitas mus puošiantis grožio elementas – plaukai. Nors atrodo, kad buvimas gamtoje, saulė ir maudynės turėtų juos sustiprinti, paversti sveikais ir žvilgančiais, tačiau dažniausiai taip nėra. Visgi saulė, baseinų ir jūros vanduo juos gerokai išsausina, išblukina spalvą. Taip pat jie atauga nelygiai, galiukai ima šakotis. Kaip jais pasirūpinti, kad ir vėl taptų mūsų puošmena, pataria „Mashup“ salono vadovė, plaukų meistrė bei plaukų priežiūros produktų ekspertė Dijana Kavaliauskienė.

„Pirmiausia, po vasaros reikėtų apsilankyti kirpykloje – pakirpti išsišakojusius galiukus, atnaujinti plaukų spalvą su itin plaukus ir galvos odą saugančiais, beamoniakiais ICON plaukų dažais, pasimėgauti švelniu galvos masažu, naudojant galvos odos mikropylingą, plaukus atstatyti specialiai „Mashup“ salono meistrų parinktomis procedūromis“, – sako D. Kavaliauskienė.

Dijana Kavaliauskienė / Organizatorių nuotr.

Jeigu galvą plaunate dažnai, specialistė siūlo pasirinkti itin švelnų šampūną.

„Šiuo atveju galėčiau rekomenduoti „Kevin Murphy“ liniją, skirtą sausiems ir pažeistiems plaukams. Galvą stenkitės plauti šiltu arba vėsiu vandeniu. Nenaudokite karšto, kad išvengtumėte papildomo išsausėjimo bei galvos odos pleiskanojimo. Plaukus dažykite tik kokybiškais dažais, kurie turtingi pigmentacija ir yra be amoniako. Tokiu atveju sveiki liks ne tik plaukai, bet ir galvos oda. Viskas, ką dedame ant odos, per odą patenka ir į mūsų kraują“, – teigia D. Kavaliauskienė.

Po plaukų plovimo specialistė pataria būtinai naudoti kondicionierių arba plaukų kaukę, kuri gali būti ir paliekama, t.y. nenuplaunama, kad būtų išlaikomas drėgmės balansas.

„Naudokite švelnų, plaukų nepešantį šepetį. Šukuokite tik sausus plaukus, nes šlapi plaukai – labiausiai pažeidžiami. Jei naudojate plaukų džiovintuvą, nustatykite šiltą arba šaltą oro srautą. Venkite karšto oro, kuris gali išdžiovinti plaukus. Jeigu yra galimybė, geriausia leisti plaukams džiūti natūraliai. Tačiau miegoti eikite sausais plaukais.

Venkite pernelyg dažno plaukų plovimo. Plaukų priežiūrai naudokite produktus su keratinu ir įvairiais aliejais, tokiais kaip argano, makadamijų. Jie sustiprins plaukus, suteiks žvilgesio ir padės jiems atsigauti. Plaukai gražūs tuomet, kai jie yra sveiki, lankstūs ir žvilgūs. Be visų naudojamų priemonių, gerkite pakankamai vandens, kad išlaikytumėte hidrataciją iš vidaus. Pasirūpinkite vitaminais ir mineralais, kurie taip pat pagerins plaukų būklę“, – pataria D. Kavaliauskienė.

Kviečia į Grožio dienas

Rugsėjo 14-16 dienomis PC „Savas“ kviečia į Grožio dienas, kurių metu savo lankytojus grožio parduotuvės pradžiugins išskirtinėmis nuolaidomis kosmetikai, kvepalams, higienos prekėms, kūno ir plaukų priežiūros produktams, dekoratyvinei kosmetikai, papuošalams ir daugybei kitų prekių.

„Dažniausiai norime būti gražūs be pastangų. Na, galime save įtikinti, kad grožis sklinda iš vidaus. Ir tai tiesa. Tačiau žmogus vis tik yra ne tik gražios mintys ir išlavintas protas, bet ir kūnas. Norime būti gražūs – turime skirti laiko bei pastangų ir kūno puoselėjimui. Svarbu niekur neperlenkti lazdos ir pasitikėti patarimais tų, kurie išmano savo darbą“, – aplankyti Grožio dienas PC „Savas“ kviečia A. Lapinskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA