Pirmą kartą trims asmenis skirtos baudos už nelegaliai parsisiųstus filmus | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą trims asmenis skirtos baudos už nelegaliai parsisiųstus filmus

BNS 2023/08/30 17:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį nutarė skirti baudas trims asmenims, neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net.

Tai pirmasis atvejis, kai LRTK taikė administracinę atsakomybę asmenims, kurie padarė autorių teisių pažeidimus internete, pranešė komisija.

Anot pranešimo, liepos 27-ąją fiksuota, kad interneto svetainėje linkomanija.net be autorių teisių sutikimo neteisėtai atgamintas ir viešai skelbtas filmas „Tu mano deimantas“.

Liepos 1-ąją įsigaliojo Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai, pagal kuriuos LRTK suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę.

Už neteisėtą autorių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešą atlikimą, atgaminimą, viešą paskelbimą, įskaitant pažeidimo padarymą internete nekomerciniais tikslais, gresia bauda nuo 280 iki 600 eurų.

LRTK trečiadienį taip pat nutarė taikyti administracinę atsakomybę viešosios įstaigos „Neringa FM“ atsakingam asmeniui už neteisėtą muzikos kūrinių platinimą interneto svetainėje neringafm.lt.

Neturint Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA išduotos licencinės sutarties, šioje svetainėje naudoti muzikos įrašai ir fonogramos.

Šiems pažeidėjams skirtos po 140 eurų baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA