Lietuva Ukrainai siunčia naują karinės paramos paketą | Kas vyksta Kaune

Lietuva Ukrainai siunčia naują karinės paramos paketą

BNS 2023/08/24 16:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr

Lietuva Ukrainai siunčia naują karinės paramos paketą, jo vertė siekia 41 mln. eurų, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Anot KAM, paketą sudaro „Carl Gustaf“ amunicija, šautuvai, jūrų stebėjimo radarų komplektai, 5,56 mm šoviniai, generatoriai, antidronai ir kita parama.

Ukrainai taip pat bus perduotos ir raketų paleidimo sistemos NASAMS.

„Lietuvos indėlis kovoje už Ukrainos laisvę jau siekia milijonus šaudmenų ir tūkstančius ginklų, o gauta grąža – išmoktos vertingos pamokos ir sustiprinta Lietuvos gynyba.

Lietuva tęsia savo nenutrūkstamą paramą šiandien 32-ąsias nepriklausomybės metines švenčiančiai Ukrainai, o bendra karinės paramos Ukrainai suma nuo karo pradžios jau perkopė pusę milijardo eurų“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Arvydas Anušauskas / DELFI nuotr.

KAM teigimu, per septynis šių metų mėnesius Lietuva Ukrainai perdavė sraigtasparnius Mi-8, priešlėktuvinius pabūklus L-70 su amunicija, M113 šarvuotuosius transporterius, milijonus šovinių, granatsvaidžių amuniciją.

„Lietuva taip pat rengia ekspertines konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus, prisideda ir prie Ukrainos karių rengimo, veda jiems kursus, Lietuvos kariuomenės instruktoriai taip pat dalyvauja operacijoje „Interflex“, kurios metu drauge su kitais NATO sąjungininkais moko Ukrainos karius kovinių subtilybių“, – teigia ministerija.

Taip pat nurodoma, kad šalies gydymo ir reabilitacijos įstaigos yra priėmusios apie 200 sužeistų Ukrainos karių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA