„Bolt“ programėlėje atsiras nauja vairuotojų ir automobilių kategorija | Kas vyksta Kaune

„Bolt“ programėlėje atsiras nauja vairuotojų ir automobilių kategorija

BNS 2023/08/18 21:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio susisiekimo paslaugų platformoje „Bolt“ atsiras „Basic“ kategorija. Jai bus priskirti senesni automobiliai, vairuotojai, nemokantys lietuvių ar anglų kalbos.

Kaip penktadienį teigė „Bolt“ ryšių su visuomene vadovas Mantas Čižas, išliekančioje „Bolt“ pavadintoje kategorijoje vairuotojai paslaugas galės teikti vairuodami „naujesnius, ekonomiškesnius ir švaresnius automobilius“. Atstovo teigimu, sistema pati identifikuos automobilio modelį pagal sudarytą sąrašą.

Savo ruožtu likusieji modeliai bus automatiškai priskiriami „Basic“ kategorijai. Jai bus priskiriami ir vairuotojai, laisvai negalintys susikalbėti lietuvių arba anglų kalbomis.

„Žinome, kad geriausiems mūsų vairuotojams nereikia priminti svarbiausių kokybiškos pavėžėjimo paslaugos dedamųjų, tačiau griežtesnius standartus atnaujintoje „Bolt“ kategorijoje taikysime ir bendravimui bei elgesiui – reikalausime laisvai susikalbėti su keleiviais lietuvių arba anglų kalbomis. Paaiškėjus, kad to įgyvendinti nepavyksta, vairuotojas veiklą galės tęsti „Basic“ kategorijoje“, – BNS perduotame komentare sakė M. Čižas.

„Tai anaiptol nereiškia, kad minėtoje kategorijoje galės būti registruojamas bet koks automobilis – minimalūs reikalavimai pavežėjų automobiliams išlieka tokie patys. Tikimės, kad ilgainiui vartotojai įvertins skirtumą tarp šių kategorijų ir kokybę, tačiau kol kas naujoji tvarka bus testuojama ir nuodugniai vertinama“, – sakė M. Čižas.

Pasak atstovo, kaip ir anksčiau, iš vairuotojų, kurie platformoje registruojasi su užsienyje išduotu vairuotojo pažymėjimu, bus prašoma bazinio anglų kalbos žinių sertifikato, o periodiškai kiekvienas vairuotojas privalės identifikuoti savo tapatybę pasidarydamas asmenukę.

„Bolt“ paslaugas teikia daugiau nei 20 Lietuvos miestų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA