Sinoptikai vėl įspėja apie stichinį meteorologinį reiškinį | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai vėl įspėja apie stichinį meteorologinį reiškinį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) feisbuko paskyroje pasirodė perspėjimas apie stichinį meteorologinį reiškinį – kaitrą. Karšti orai Lietuvoje tęsis ir toliau.

Nors šiandien Vakarų Lietuva gali truputį atsikvėpti, tačiau likusi šalies dalis toliau „kepa“. Ateinančiomis dienomis karšti orai nesitrauks (o į vakarinius rajonus vėl sugrįš). Tai jau galima laikyti tikra karščio banga. Neatmestina, kad dar pasitaikys ir karščio rekordų.

Karštis laikomas pavojingu meteorologiniu reiškiniu, kai 1–2 paras aukščiausia oro temperatūra yra ≥30 °C. Jei tokia aukšta temperatūra išsilaiko 3 paras ir ilgiau, tai yra jau stichinis meteorologinis reiškinys – kaitra.

Jei naktį net vėsiausiomis valandomis (įprastai – Saulei tekant) oro temperatūra nenukrenta žemiau 20,0 °C, tuomet tokia naktis vadinama tropine.Dar prieš tris dienas atrodė, kad karščiai pamažu atlėgs nuo rugpjūčio 18-19 d., tačiau vasariškas karštis iškeliauti neskubės.

Dėl pirmadienio irgi išlieka klausimas, kadangi iki jo prognozė dar gali koreguotis. Kol kas skaičiuojama, kad kitos savaitės pradžioje dieną sušils iki 21-26 ar 20-25 laipsnių. Irgi nemažai.

Kalbant apie šiandieną. 16 val. situacija: Birštone oras įkaito iki rekordinių 34,6 °C t. y. netgi šiek tiek daugiau nei vakar. Labai karšta ir Alytuje – iki 33,5 °C bei Druskininkuose – iki 33,5 °C.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA