Siūloma privalomąjį draudimą numatyti ir daliai paspirtukų | Kas vyksta Kaune

Siūloma privalomąjį draudimą numatyti ir daliai paspirtukų

BNS 2023/08/10 16:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Finansų ministerija siūlo įpareigoti savo transporto priemonę apdrausti ir dalį paspirtukų vairuotojų, ketvirtadienį pranešė LRT naujienų portalas.

Tai numatyta praėjusią savaitę registruotame įstatymo projekte.

„Šio įstatymo nuostatos taikomos transporto priemonėms – kiekvienai privalomai registruoti važiuoti žeme skirtai motorinei transporto priemonei, traktoriui ir savaeigei mašinai, kurių didžiausias projektinis greitis yra daugiau kaip 25 km/h arba kurių didžiausias grynasis svoris – daugiau kaip 25 kg, o didžiausias projektinis greitis – daugiau kaip 14 km/h“, – rašoma dokumente.

Anot LRT, tai reiškia, kad jei asmens turima iki šiol neprivaloma registruoti ir apdrausti mikromobilumo transporto priemonė, pavyzdžiui, elektrinis paspirtukas gali važiuoti didesniu nei 25 km/h greičiu arba jis sveria daugiau nei 25 kg ir įsibėgėja daugiau kaip 14 km/h, norint išvažiuoti su juo į gatvę, šį taip pat teks apdrausti.

Analogiška praktika būtų taikoma ir kitoms panašioms transporto priemonėms, pavyzdžiui, riedžiams.

Šiuo metu privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu reikia drausti automobilius, motociklus, priekabas, traktorius ar panašiais transporto priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA