Atlikėjos Mios mylimasis D. Ringė kaltinamas galimu sukčiavimu, dokumentų klastojimu | Kas vyksta Kaune

Atlikėjos Mios mylimasis D. Ringė kaltinamas galimu sukčiavimu, dokumentų klastojimu

delfi.lt 2023/08/07 16:13
Atlikėja Mia ir Deividas Ringė / DELFI nuotr.

Su dainininke Mia romantiškus santykius palaikantis jos mylimasis Deividas Ringė pakliuvo į nemalonumus – jis minimas Kauno apylinkės teisme, Kauno rūmuose nagrinėjamoje byloje dėl galimo sukčiavimo ir dokumentų klastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais.

Kaip skelbia Kauno apylinkės teismas, Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje galimai organizuotoje grupėje veikę T. O., D. Ringė ir A. Š. kaltinami dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais.

Praeityje 3 kartus teistas A. Š. kaltinamas, jog turėdamas tikslą apgaule savo ir kitų asmenų naudai įgyti didelės vertės svetimą turtą, ne vėliau kaip 2010 metais Kauno mieste ir Kauno rajone, subūrė organizuotą grupę. Manoma, kad asmenys parengė nusikalstamų veikų planą, skirtą kelių sunkių ir apysunkių nusikaltimų darymui ir tarpusavyje pasiskirstė vaidmenimis bei užduotimis.

A. Š. kaltinamas, jog nuo 2010 m. birželio 14 d. iki 2012 m. rugsėjo 25 d. vadovavo organizuotos grupės nariams ir koordinavo jų veiklą. Manoma, jog 13 kartų teistas T. O., A. Š. ir G G. (ikiteisminis tyrimas nutrauktas asmeniui mirus) klastojo tikrus dokumentus ir gamino netikrus dokumentus bei galimai pateikė juos vienos kreditų unijos darbuotojams, kurie, suklaidinti dėl tikrų organizuotos grupės narių ketinimų, priėmė sprendimus dėl paskolų suteikimo organizuotos grupės narių kontroliuojamoms ir faktiškai valdomoms bendrovėms. Manoma, jog apgaulės būdu buvo pasisavintas svetimas didelės vertės turtas – 565 000 Lt (163 635,31 Eur).

Taip pat, veikiant A. Š. suburtoje organizuotoje grupėje, šios sudėtyje veikiant jam, G. G. ir 5 kartus teistam D. Ringė, imitavus paskolinius santykius tarp kredito unijos ir kaltinamųjų valdomų bendrovių, iš kredito unijos apgaule buvo galimai įgytas didelės vertės turtas – 530 000 Lt (153 498,60 Eur), 700 000 Lt (202 734,01 Eur) ir 604 000 Lt (174 930,49 Eur) paskolos. Taip pat, įtariama, jog veikiant organizuotoje grupėje, kurią sudarė kaltinamieji A. Š., D. Ringė ir G. G., apgaule galėjo būti įgytos ir 950 000 Lt (275 139,01 Eur) bei 1 200 000 (347 544,01 Eur) vertės kredito unijos suteiktos paskolos.

Įtariama, jog organizuojant kredito unijai priklausančio didelės vertės turto įgijimą apgaulės būdu, asmenys imitavo didelės vertės žemės sklypų pirkimo-pardavimo sandorius tarp jų pačių faktiškai valdomų įmonių finansavimo šių paskolos lėšomis, paskolos užtikrinimui įkeičiant sklypus, iš anksto žinant, kad suteiktos paskolos pilna apimtimi nebus grąžintos, o įkeičiamas turtas yra neadekvačiai mažos vertės, lyginant su paskolos dydžiu. Taip pat, bylos duomenimis, siekiant įgyvendinti šį planą ir suklastoti dokumentus, kaltinamasis T. O. buvo kreipęsis į turto vertintoją, kuri suklastojo nekilnojamojo turto vertės pažymą, joje nurodydama nepagrįstai planuojamojo įsigyti žemės sklypo rinkos vertę (turto vertintoja dėl šios veikos 2019 m. gruodžio 19 d. buvo pripažinta kalta dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pagal Baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d.).

D. Ringė ir T. O. taip pat kaltinami, jog vykdydami suderintą organizuotos grupės veiksmų planą, įkalbėjo kitą asmenį tapti vienos iš įmonių akcininku ir direktoriumi, neatskleidžiant jam, jog įmonės tikslas yra apgaule įgyti didelės vertės kredito unijos turtą. Kaltinamieji su asmeniu galimai sutarė, jog už 500 Lt (144,81 Eur) mėnesinį atlygį jis atstovaus įmonę ir pasirašinės visus D. Ringės jam pateikiamus dokumentus.

D. Ringė taip pat kaltinamas, jog vykdydamas A. Š. nurodymą, kitos įmonės veikloje taip pat įdarbino asmenį, nieko nežinantį apie galimai nusikalstamą veiką, jog už mėnesinį 800 eurų atlygį pasirašinėtų visus jo paduodamus dokumentus.

Delfi primena, kad su D. Ringe Mia pirmą kartą pasirodė ant muzikos apdovanojimų M.A.M.A. raudonojo kilimo.

Mia tikino, kad šį kartą ją į muzikos apdovanojimus atlydėjęs mylimasis Deividas čia eiti sutiko ne iš karto, tačiau galiausiai ant raudonojo kilimo pora pozavo kartu.

„Maniau, kad čia bus labiau toks Holivudas, bet viskas yra paprasčiau“, – šypsojosi Mios mylimasis. „Prie gero vyro moteris visą laiką sužydi, prie blogo – nuvysta. Mes – kaip gėlės, mus reikia laistyti, mylėti, – kalbėjo Mia. – Labai gerai pamenu pirmuosiu M.A.M.A apdovanojimus, kai dainavome ant scenos. Tad man jie asocijuojasi su švente, su bendryste, draugyste.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA