Kauno LEZ pradeda kilti siuntų rūšiavimo terminalas | Kas vyksta Kaune

Kauno LEZ pradeda kilti siuntų rūšiavimo terminalas

BNS 2023/08/01 12:37
Įmonės nuotr.

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Omniva LT“ antradienį pradeda siuntų rūšiavimo terminalo statybas Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Į terminalą bei rūšiavimo technologiją ji investuos daugiau nei 40 mln. eurų.

Bendrovės teigimu, statybas planuojama užbaigti kitų metų antrąjį ketvirtį. Terminalas apdoros visas siuntas, bendrovės pristatomas Lietuvoje bei dalį tarptautinių siuntų, atkeliaujančių ir iškeliaujančių iš visų trijų Baltijos šalių ir taps centriniu terminalu Lietuvoje.

Naujasis terminalas iškils Kauno LEZ, 9 hektarų plote, pastato plotas sieks 21 tūkst. kv. metrų.

Terminale už 10 mln. eurų bus įrengta „Equinox Europe“ įmonės gaminama siuntų rūšiavimo linija, kuri per parą gali automatiškai išrūšiuoti iki trečdalio milijono siuntų. Bendras siuntų rūšiavimo terminalo pajėgumas sieks iki 15 tūkst. išrūšiuotų siuntų per valandą, naujoji rūšiavimo linija užtikrins, kad įmonėje rūšiuojamos siuntos būtų automatiškai paskirstomos į daugiau nei 700 skirtingų krypčių.

Planuojama, kad rūšiavimo linija skirstys ne tik klientų Lietuvoje, bet ir tarptautines „Omniva“ siuntas, kurios Baltijos šalis pasiekia iš Vakarų Europos, Kinijos ir kitų valstybių.

„Lietuva pasirinkta strategiškai – būdama arčiausiai Vakarų šalių, susiduria su didžiausiu tarptautinių siuntų srautu, yra sparčiai auganti rinka, o tai šalį daro idealiu pasirinkimu. Pastatę terminalą, numatome automatizuoti siuntų paskirstymą į daugiau nei 700 skirtingų krypčių, tad būsimą siuntų rūšiavimo terminalą galima prilyginti naujiems Baltijos šalių vartams į pasaulį, kurie suteiks dar daugiau impulso regiono verslų augimui“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Omniva“ valdybos pirmininkas Mart Mägi.

„Omniva LT“ vadovo Vaidriaus Veriko teigimu, statomas terminalas rinkoje išsiskirs moderniomis technologijomis ir tvarumo sprendimais. Ant pastato stogo bendrovė planuoja įrengti 1,6 MW saulės elektrinę, kuri leis visiškai užtikrinti visus terminalo elektros poreikius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA