Kauno įmonės dalyvavo projekte „Aktyvi įstaiga“: „Tai – pridėtinė vertė darbovietei“ | Kas vyksta Kaune

Kauno įmonės dalyvavo projekte „Aktyvi įstaiga“: „Tai – pridėtinė vertė darbovietei“

Projektas „Aktyvi įstaiga“ / Organizatorių nuotr.

Po daugiau nei pusės metų aktyvių veiklų, baigėsi Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įgyvendinamas projektas „Aktyvi įstaiga“. Iniciatyvoje, kurios tikslas gerinti fizinę bei emocinę sveikatą bei mažinti sergamumą, dalyvavo beveik 300 kauniečių, atstovaujančių 10 skirtingų Kauno įmonių.

Kvietė treniruotis įmonių patalpose ir nuotoliniu būdu

Projektas „Aktyvi įstaiga“ mieste pradėtas įgyvendinti praėjusių metų liepą, kuomet Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras įmones pakvietė registruotis, suplanuoti tinkamus užsiėmimų laikus ir po tris kartus per savaitę dalyvauti profesionalių trenerių vedamuose užsiėmimuose.

„Projektas buvo orientuotas į darbingo amžiaus miestiečius, kurie didžiąją dalį savo laiko praleidžia sėdimoje pozicijoje, taip susidurdami su didesniais nutukimo, širdies bei kraujagyslių ligų, fizinės ar net emocinės sveikatos rizikos veiksniais. Siekėme, jog projekto formatas būtų kuo patogesnis, tad profesionalūs treneriai fizinio aktyvumo užsiėmimus vedė tiek įmonių patalpose, tiek nuotoliniu būdu. Labai džiaugiamės, jog vos prasidėjęs projektas įtraukė dešimt įvairaus profilio Kauno įmonių bei įstaigų, iš viso daugiau judėti paskatindamas beveik 300 žmonių“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė, projekto „Aktyvi įstaiga“ koordinatorė Julija Grišė.

Treniruotės kiekvienai projekte dalyvavusiai įstaigai buvo organizuojamos tris kartus per savaitę nepertraukiamą trijų mėnesių laikotarpį. Užsiėmimų turinį „Aktyvi įstaiga“ treneriai priderino individualiai prie kiekvienos komandos galimybių bei poreikių. Vienas užsiėmimas trukdavo po 60 minučių.

„Veiklų pradžioje ir pabaigoje dalyviai turėjo galimybę atlikti kūno kompozicijos rodiklių analizę, naudojant pažangų „Tanita“ kūno kompozicijos analizatorių. Džiugu, jog po trijų mėnesių treniruočių galime pastebėti puikius rezultatus: sumažėjo dalyvių kūno svoris, riebalinė masė, kūno masės indeksas, padidėjo raumenų masė bei procentinė vandens išraiška. Taip pat projekto metu padidėjo ir dalyvių fizinio aktyvumo trukmė“, – teigia J. Grišė.

Projektas „Aktyvi įstaiga“ / Organizatorių nuotr.

Pridėtinė vertė darbdaviui

Tarp projekte dalyvavusių organizacijų – nuo valstybinių ugdymo bei kitų įstaigų iki šalyje ir pasaulyje lyderiaujančių verslo įmonių. Tai – UAB „Adform Lithuania“, UAB „Novameta“, „RT Tax“ įmonių grupė, UAB „Zenitechas“, UAB „Baltic Realty Investments“, VšĮ Kauno technologijos universitetas, biudžetinė įstaiga Kauno apygardos teismas, UAB „Seohelis“, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyrius bei lopšelis-darželis „Boružėlė“. Visos įstaigos projektą įvertino teigiamais atsiliepimais.

„Džiaugiuosi, kad komanda turėjo galimybę tamsiausius bei tingiausius metų mėnesius praleisti aktyviau. Kolegos susitikę kalbėdavo ne tik apie darbus ar hobius, bet ir kaip sekėsi lipti laiptais kitą dieną po treniruotės. Projektas buvo ne tik sklandus, bet ir patogus. Itin vertinome galimybę sportuoti nuotoliniu būdu. Smagu, kad treneris lanksčiai atsižvelgė į gana skirtingus poreikius“, – sako vienos projekte dalyvavusios įmonės atstovai.

Teigiamų atsiliepimų negailėjo ir „Aktyvi įstaiga“ veiklose dalyvavusi vieno Kauno lopšelio-darželio komanda.

„Atsiliepti apie projektą galime tik geriausiais žodžiais. Kolektyvas šią galimybę įvardijo, kaip pridėtinę vertę darbovietei. Puikios kvalifikacijos trenerė atliko nuoširdų darbą, darbuotojai buvo patenkinti fizinės veiklos kokybe. Galimybė užsiimti sveikatai palankiu fiziniu aktyvumu darbe, sportuojančių nuomone, pagerino jų nuotaiką ir nusiteikimą darbui“, – įspūdžiais dalijasi lopšelio-darželio darbuotojai.

Vertę darbovietei akcentavo ir kita projekto dalyvė.

„Dabartinėje, ypač konkurencingoje verslo aplinkoje, siekiant būti patrauklia įstaiga, vienas pagrindinių principų yra kurti į darbuotojų sveikatą ir gerovę orientuotą darbo aplinką. Projektas „Aktyvi įstaiga“ yra reikšmingas ir reikalingas – tai galimybė puoselėti darbuotojų sveikatą ir suteikti kiekvienam dirbančiajam reikalingų žinių kaip galima rūpintis savo sveikata, ypač dirbant sėdimą darbą.

Projektas „Aktyvi įstaiga“ / Organizatorių nuotr.

Mūsų įstaiga pasirinko būtent jogos treniruotes, kurios buvo pritaikytos pagal darbuotojų fizinį pajėgumą ir galimybes. Nuo pat pradžių buvo išsikeltas bendras tikslas, ką galime nuveikti treniruočių metu. Labai džiaugiamės darbuotojų įsitraukimu. Šis projektas paskatino juos tęsti jogos treniruotes ir bendrai daugiau judėti, o įmonės viduje savo ruožtu pradėjome įgyvendinti panašias iniciatyvas“, – sako įmonės atstovai.

Proga kurti komandinį ryšį

„Nors sporto treniruotės yra bendras komandinis užsiėmimas, tačiau kartu jos buvo ir labai asmeniškos – atsižvelgiant į individualius fizinius pajėgumus ir galimybes, kiekvienam pratimui buvo pasiūloma keletas jo variantų. Negana to, trenerė Benita užtikrino, kad kiekvienas pratimas būtų atliktas techniškai teisingai. Taigi dalyvavimas projekte „Aktyvi įstaiga“ buvo šauni proga ne tik kurti komandinį ryšį ir smagiai praleisti laiką, bet ir kokybiškai sportuoti, gerinti savo fizinę sveikatą“, – džiaugiasi dalyviai.

Kitos projekte dalyvavusios įmonės atstovai pažymi, jog papildomo patrauklumo projektui pridėjo iki smulkmenų užtikrintas patogumas dalyviams.

„Esame labai patenkinti, kad turėjome galimybę turėti sporto užsiėmimus nuotoliniu būdu. Labai džiaugiamės, kad buvome aprūpinti įranga – jogos kilimėliais, gumomis, gimnastikos kamuoliukais, nes ne visi darbuotojai buvo pasiruošę sporto priemones. Kadangi dirbame sėdimą darbą, didelį dėmesį skyrėme pratimams nugarai, juosmeniui, pečiams. Tiesa, treneriai neleido apleisti ir kitų raumenų sričių, tad po kelių mėnesių užsiėmimų jautėmės tvirtesni. O kad būtų lengviau įsivertinti pasiekimus, gavome progą pasinaudoti „Tanita“ svarstyklėmis ir sužinoti daugiau apie savo fizinę sveikatą tiek prieš, tiek po užsiėmimų“, – sako dalyviai.

Projektas „Aktyvi įstaiga“ / Organizatorių nuotr.

Tikisi dalyvauti ir ateityje

„Projekto veikla superinė, sulaukusi labai didelio kolektyvo susidomėjimo. Labai džiaugiamės trenerio Edgaro profesionalumu ir gebėjimu programą priderinti prie sportuojančių skirtingo amžiaus ir fizinio aktyvumo lygio“, – džiaugiasi „Aktyvi įstaiga“ dalyvavusi komanda.

Antrindama kitiems dalyviams, kita projekte dalyvavusi įmonė teigė, jog projektas viršijo visus jų lūkesčius.

„Labai džiugu, jog galėjome tapti šio projekto dalimi. Kiekviena treniruotė bei treneriai buvo nuostabūs. Tai puiki iniciatyva, kuri skatina neužsisėdėti savo darbo vietoje, o tuo pačiu ir lavinti savo kūną. Iš projekto gavome daugiau nei galėjome pagalvoti. Tikiuosi, jog tai dar ne pabaiga ir bendradarbiausime ateityje“, – sako projekto dalyviai.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vykdytas projektas „Aktyvi įstaiga“ bendrai finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Daugiau informacijos apie šiuo metu Kauno mieste vykdomus projektus: http://kaunovsb.lt/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA