Aušros tako laiptai kritinės būklės, o funikulierius veikia ne visada – kaip patekti į Žaliakalnį? | Kas vyksta Kaune

Aušros tako laiptai kritinės būklės, o funikulierius veikia ne visada – kaip patekti į Žaliakalnį?

Skaitytojos nuotr.

Žaliakalnį ir miesto centrą jungiantis funikulierius kurį laiką neveikė, o šalia esantys laiptai yra pavojingos būklės. Kauniečiai skundžiasi, jog miesto infrastruktūra yra apverktinos būklės, o saugiai pasiekti šiuos rajonus yra sudėtinga. Savivaldybė tikina, jog Aušros laiptų remonto darbai galimai prasidės rudenį, o „Kauno liftai“ dalijasi liūdna žinia, jog funikulierius neveikė dėl jų aplankiusių vandalų.

Praėjusią savaitę į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytoja, kuri atkreipė dėmesį, jog Žaliakalnio funikulierius neveikia, o du mikrorajonus jungiantys laiptai yra kritinės būklės, jais pavojinga lipti.

„Kada planuojama sutvarkyti infrastruktūrą iš Putvinskio g. į Žaliakalnį? Gyventojų laiškai ignoruojami. Žaliakalnio funikulierius neveikia jau beveik mėnesį. Aušros tako laiptai yra tokios avarinės būklės, kad po lietaus net baisu lipti“, – apie susisiekimo problemas kalbėjo skaitytoja.

„Dar prieš gerą mėnesį prie Aušros tako laiptų buvo uždėtos lentos, kad „Atsargiai“ – išbyrėjusios pakopos, neva ruošiamas projektas. Tačiau prikalus kelias lenteles informacijos neliko, o laiptai avariniai ir toliau. Žaliakalnio funikulierius, kaip reprezentacinė miesto vieta, vasaros sezonu, kai tiek turistų, neveikia mėnesį. Saugiai pakliūti į Žaliakalnį nelabai ir įmanoma. Sugriuvę, neveikia, avarinės būklės laiptai ir funikulierius.

Mamos su mažyliais stumia vežimėlius į Žemaičių kalną diena iš dienos. Gal „Kauno liftų“ ir Savivaldybės ar seniūnijos darbuotojai norėtų suteikti informaciją arba kas dieną pastūmėti vežimėlius į kalną, ar padėti senjorams ropštis byrančiais laiptais. Būtume dėkingi už pagalbą jiems“, – apie gyventojų problemas rašė skaitytoja.

Laiptams ruošiamas projektas

Apie kritinės būklės Aušros laiptus pakomentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Aušros laiptų techninis projektas rengiamas, derinami sprendiniai. Tikimės, kad nuo rugsėjo mėnesio bus pradėti kapitalinio remonto darbai ir laiptai bus kapitaliai suremontuoti.

Tikslią kainą galėsime pasakyti kai bus parengtas techninis projektas. Manome, kad Aušros laiptų atnaujinimo darbai truks apie 6 mėn.“, – teigė jis.

Funikulierius jau veikia

Anot „Kauno liftų“ atstovų, Žaliakalnio funikulierius kurį laiką neveikė, nes vagonai buvo ruošiami kasmetiniams profilaktiniams bandymams. Deja, funikulierius užkliuvo vandalams ir buvo apgadinti vagonai – išlaužtos durys, išdaužyta vidaus apdaila, apgadinti prietaisai. Kol buvo tvarkoma padaryta žala, funikulieriai keleivių nevežė.

Susisiekus su funikulieriaus mašinistu, šis pasidžiaugė, jog jau pirmadienį funikulierius vėl pradėjo veikti ir kelia gyventojus iš vieno mikrorajono į kitą.

Tuo metu „Kauno liftų“ generalinis direktorius Jonas Guzavičius, pridūrė, kad Žaliakalnio funikulierių filmuoja 5 kameros, visos veikia – vandalų įrašai perduoti policijai.

„Po ilgo peržiūrinėjimo vaizdo medžiagos, atradome, kad funikulierių įbėgo 4 jaunuoliai, gal 16-17 metų, visiškai neprisidengę veidų. Du į vieną, du į kitą vagoną. Ten viską išdaužė, bandė pajudinti vagonus, kas yra labai pavojinga ir peršokę tvorą pabėgo. Vaizdo įrašai labai ryškūs, puikiai matosi veidai, tai tą informaciją perdavėme policijai ir turėtų tikrai atrasti kas jie tokie. Mūsų nuostabai, viskas vyko šviesiu paros metu. Nuostoliai siekia apie 1 tūkst. eurų, gal daugiau. Tikimės, kad nepasikartos tokie atvejai“, – naujienų portalui komentavo J. Guzavičius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA