Norintys kurti verslą, pasinaudodami valstybės parama, turėtų suskubti | Kas vyksta Kaune

Norintys kurti verslą, pasinaudodami valstybės parama, turėtų suskubti

Asociatyvi / A. Ufarto nuotr.

Liko vos dvi savaitės, per kurias galima pateikti paraišką dėl finansinės paramos gavimo kuriant verslą. Nuo atrankos paskelbimo dienos (birželio 29-osios), kaip skelbia Užimtumo tarnyba (UT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, gautos 47 paraiškos. UT duomenys rodo, kad daugiausiai jų gauta iš Vilniaus (16) bei Kauno (14) regionų.

Paraiškas teikti galima iki liepos 28 dienos, per administracinių ir viešųjų paslaugų portalą „Elektroniniai valdžios vartai“.

„Parama verslui visada domina tuos, kurie nori įgyvendinti idėjas, sumanymus bei svajones, tačiau tam neturi finansinių galimybių“, – sako UT Priemonių organizavimo įgyvendinimo skyriaus vedėja Vaida Kamandulienė.

Užimtumo tarnybos padaliniuose vyksta klientų konsultacijos ir mokymai apie verslo kūrimui teikiamą valstybės finansinę paramą.

Iki šiol, nuo paraiškų atrankos paskelbimo dienos į UT klientų aptarnavimo departamentų skyrius pasikonsultuoti atvyko per 500 susidomėjusiųjų paramos gavimo sąlygomis bei kitais klausimais asmenų, norinčių kurti verslus. Daugiausiai jų buvo iš Vilniaus regiono (238).

Pažymėtina, jog pretenduoti į paramą verslui kurti šiemet gali ir UT neužsiregistravę asmenys ar bedarbiai, bet taip pat ir tie, kurie turi įdomių idėjų, tik negali jų realizuoti be valstybės finansinės pagalbos. Tokie pradedantieji verslininkai turėtų pasiruošti verslo kūrimui, baigdami inovacijų agentūros „Verslo e.gidas“ mokymų programą.

Anot V. Kamandulienės, teikiant paramą, bus atrinkti tie pretendentai, kurie aiškiai žino paramos verslui kurti priemonės įgyvendinimo tvarką bei rizikas, yra pasirengę kurti verslą ir apgalvoję jo plėtros perspektyvas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA