Teismas nagrinės „Vičiūnų ir Ko“ skundą dėl sunaikintų 4 tonų krevečių | Kas vyksta Kaune

Teismas nagrinės „Vičiūnų ir Ko“ skundą dėl sunaikintų 4 tonų krevečių

BNS 2023/07/13 10:12
Asociatyvi / Lryto nuotr.

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdomos „Vičiūnų grupės“ žuvies bei kitų maisto produktų prekybos bendrovei „Vičiūnai ir Ko“ įvykdžius sprendimą iš prekybos išimti ir sunaikinti daugiau nei keturias tonas šaldytų surimio krevečių, įmonės šį sprendimą pakartotinai skundžia teismui.

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai liepos 4-ąją priėmė „Vičiūnų ir ko“ skundą, kuriuo prašoma panaikinti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) gegužės 17-osios sprendimą iš prekybos išimti ir sunaikinti daugiau nei 4,2 tonos Estijos bendrovės „Paljassaare Kalatoostus“ pagamintas šaldytas didžiąsias krevetes iš surimio džiūvėsėliuose.

Tarnyba BNS teigė, kad tokį sprendimą priėmė produkto pakuotėje aptikus svetimkūnį.

„Vičiūnai ir Ko“ BNS liepos 7-ąją nurodė, kad tarnybos nurodymą įvykdė nedelsiant.

„Įmonė, reaguodama į gegužės 17 dieną priimtą VMVT nutarimą iš rinkos išimti ir sunaikinti 4,2 tonos surimio krevečių, nedelsiant įvykdė šią prevencinę priemonę. Patvirtiname, kad produktas yra išimtas iš rinkos ir sunaikintas“, – teigė įmonė.

Bendrovė tarnybos sprendimą skundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui, tačiau birželio 23-iąją teismas atsisakė skundą priimti, nes jis turi būti nagrinėjamas Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose.

Kovą „Vičiūnų grupė“ sustabdė šaldyto jūrų gėrybių rinkinio gamybą bei prekybą, nes kalmaruose buvo nustatytas didesnis nei leidžiamas kadmio kiekis. Iš prekybos išimti Kinijoje pagaminti rinkiniai taip pat buvo sunaikinti.

Šiemet sausį į Lietuvą buvo importuota 22 tonos „Zejiang Zhoufu food Co“ jūros gėrybių siunta, iš kurios 7,9 tonos buvo eksportuota į Ukrainos įmonę „Viciunai-Ukraina“, o likusi dalis buvo saugoma Lietuvos sandėliuose.

Vasarį nustačius, kad juose viršyta leistina kadmio koncentracija, tarnyba uždraudė produktus tiekti rinkai ir įpareigojo juos sunaikinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA