„Vičiūnų grupei“ teko sunaikinti 4 tonas nesaugios produkcijos | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų grupei“ teko sunaikinti 4 tonas nesaugios produkcijos

BNS 2023/07/07 14:39
Bendrovės archyvo, R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdomai „Vičiūnų grupei“ priklausančiai žuvies bei kitų maisto produktų prekybos bendrovei „Vičiūnai ir ko“ nurodyta iš prekybos išimti daugiau nei keturias tonas šaldytų surimio krevečių. Įmonė šį sprendimą įvykdė, nors ir skundė teismui.

Kaip BNS nurodė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), sprendimas gegužės 17-ąją priimtas produkto pakuotėje aptikus svetimkūnį.

„Kauno departamentas priėmė sprendimą (…) dėl produkto pakuotėje rasto svetimkūnio. „Vičiūnai ir Ko“ įpareigota susigrąžinti, pašalinti ir sunaikinti nesaugų produktą“, – teigiama tarnybos komentare.

Anot jo, uždrausta prekyba Estijos bendrovės „Paljassaare Kalatoostus“ pagamintomis šaldytomis didžiosiomis krevetėmis iš surimio džiūvėsėliuose, pakuotėse po 300 gramų, o bendras uždrausto tiekti į rinką produkto kiekis viršija 4,2 tonos, jo galiojimo laikas siekia rugsėjo pabaigą.

„Vičiūnai ir Ko“ BNS nurodė, kad tarnybos nurodymą įvykdė nedelsiant.

„Įmonė, reaguodama į gegužės 17 dieną priimtą VMVT nutarimą iš rinkos išimti ir sunaikinti 4,2 t VIČI surimio krevečių, nedelsiant įvykdė šią prevencinę priemonę. Patvirtiname, kad produktas yra išimtas iš rinkos ir sunaikintas“, – teigiama įmonės komentare.

Bendrovė birželio 19 dieną tarnybos sprendimą skundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui, tačiau birželio 23-iąją teismas atsisakė skundą priimti motyvuodamas tuo, kad ši byla pagal teismingumą priskiriama Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmams.

50 proc. įmonės akcijų tiesiogiai kontroliuoja V. Matijošaitis, likusias – „Vičiūnų grupė“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA