Lietuva imasi žingsnių dėl tankų įsigijimo | Kas vyksta Kaune

Lietuva imasi žingsnių dėl tankų įsigijimo

BNS / Ignas Jačauskas 2023/07/11 16:17
Asociatyvi / P. Garkausko nuotr.

Lietuvai ketinant iki 2030-iųjų įkurti diviziją, imamasi žingsnių dėl tankų įsigijimo – šie planai bus pristatomi institucijoms, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Esame deklaravę, kad kuriant diviziją reikia divizinio lygmens pajėgumų: ugnies palaikymo, sunkiosios technikos, pavyzdžiui, tankų. Bet tam, aišku, reikalingas papildomas finansavimas.

Turime pirminį vertinimą, dabar aš jo netskleidinėsiu, dar pristatinėsime kitoms institucijoms, bet bet kokiu atveju, tie žingsniai yra daromi“, – žurnalistams Prezidentūroje antradienį kalbėjo A. Anušauskas.

Arvydas Anušauskas / DELFI nuotr.

Jis nedetalizavo nei planuojamos įsigyti technikos kiekio, nei valstybių, iš kurių jie galėtų būti perkami.

Pasak A. Anušausko, Lietuvos gynybos finansavimas šiuo metu siekia apie 2,9 proc., įvertinus ir lėšas, skirtas karinei infrastruktūrai įrengti, tačiau jis pabrėžia, kad siekiant įkurti diviziją, 3 proc. finansavimas turi būti siekiamybė.

„Ateityje, be abejo, reikėtų (didinti iki 3 proc. – BNS), priešingu atveju mes neįgyvendinsime savo prisiimtų planų ir įsipareigojimų. Kitos šalys juda dar iki 2 proc., bet mes jau turime judėti toliau“, – kalbėjo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA