Kauno rajone pasveikintas 600-asis šių metų kūdikis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone pasveikintas 600-asis šių metų kūdikis

Kauno rajone gimė 600-asis šių metų kūdikis / KRS nuotr.

Valstybės gimtadienio išvakarėse Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius pasitiko šventinėmis nuotaikomis – pasveikintas šių metų 600 kūdikis. Jubiliejiniu mažyliu tapo Elzė Stankevičiūtė iš Žemaitkiemio kaimo, Domeikavos sen., rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Per Jonines gimusi mergaitė – Aušros ir Vaido Stankevičių antroji atžala, šeimoje auga keturmetė Goda.

„Gydytoja prognozavo, kad mažylė gims per Jonines, bet įsivertinę, kad pirmagimė buvo pernešiota, galvojom, kad ir antroji dukrytė gims vėliau, tad mergaitės vardo su šia švente nesiejom. Planuojam krikšto vardą jai suteikti Janinos“, – atskleidė mama.

Dukrai vardą rinko visa šeima, padėjo ir sesė Goda.

„Jeigu Godai vardas nepatikdavo, jo į sąrašą netraukėm. Norėjom trumpo vardo, kad derėtų prie sesės. Gimdymo dieną iš trijų variantų išsirinkom ir mūsų mažoji gavo Elzės vardą“, – pasakojo A. Stankevičienė.

Kauno rajone gimė 600-asis šių metų kūdikis / KRS nuotr.

Goda labai laukė sesės gimimo ir nuo pirmų dienų padeda mamai. Mažylės tėvai užsiminė, kad gimus Elzei iš naujo visko mokėsi, nes prabėgus 4 metams po Godos gimimo, primiršo, kaip viskas pasikeičia, kai namie yra naujagimis.

Aušra ir Vaidas pažįstami nuo mokyklos laikų, kartu jau 15, santuokoje – 8 metus. Aušra kilusi iš Kauno, jos vyras iš Prienų rajono, o susipažino kaip dauguma šiuolaikinių porų – internetu. Į Kauno rajoną porą atsikraustė 2016 metais. Aušra yra statybų inžinierė, vyras – transporto inžinierius.

„Abu gyvenome ne daugiabučiuose, o namuose, tad norėjome turėti nuosavą namą su kiemu, kuriame augtų ir žaistų mūsų vaikai, taip įsikūrėme pakaunėje“, – sakė dviejų dukrų mama.

Kauno rajone gimė 600-asis šių metų kūdikis / KRS nuotr.

Žinią, kad Stankevičių dukra tapo jubiliejinių kūdikiu, šeima priėmė labai džiugiai.

„Patys matyt prisijuokavom. Mačiau viešoje erdvėje apie 500-ojo kūdikio sveikinimą, tai liepiau vyrui greičiau registruoti mūsų naujagimę, kad gal pavyktų tapti 600-uoju kūdikiu. Kai vyras pasakė, kad tapom – nepatikėjau, galvojau, kad juokauja“, – prisiminė Aušra.

Šeimą pasveikino Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė, kuri linkėjo Elzei augti sveikai, mylimai ir laimingai.

Vicemerė Elzės tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukrelės gyvenimo akimirkas ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Taip pat šeimai buvo perduoda ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 val. plaukimas laivu „Zapyškis“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA