Prezidentas padėkojo globėjams už meilę ir viltį, kurią jie dovanoja vaikams | Kas vyksta Kaune

Prezidentas padėkojo globėjams už meilę ir viltį, kurią jie dovanoja vaikams

/ LRP kanceliarijos / E. Kinaičio nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su ponia Diana Nausėdiene šeštadienį, Globėjų dienos išvakarėse, pasveikino globojančių šeimų festivalį „Čia gera augti“.

Šiuo metu Lietuvoje yra maždaug 3800 globėjų šeimų. Globėjų šeimose auga apie 4600 tėvų globos netekusių vaikų. Maždaug 1200 vaikų, netekę tėvų globos, vis dar gyvena globos institucijose, dauguma jų – paaugliai.

„Jūs, globėjai, suteikdami vaikui galimybę patirti, kas yra šeima, kasdien kuriate gražiausią šventę. Šeima yra šventė, kurioje dera visų skirtingumas, kuriamos ir palaikomos tradicijos, mokomasi pasirūpinti, kad greta esančiam būtų gera. Iš šeimos, kaip ir iš šventės, išsinešame džiaugsmo ir šviesos, kuria dalinamės darbe, mokykloje, kasdienoje“, – sveikindamas festivalio dalyvius sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pažymėjo vaikus globojančių ar įsivaikinusių šeimų bendruomenės tvirtumą, rašoma LR prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

„Jūs pasitikite vieni kitais, nes žinote, kad prireikus sulauksite pagalbos. Jums padėti pasiruošę ir globos centrų darbuotojai, ir kiti bendruomenės nariai. Tai – didžiulė paspirtis Jūsų kasdienoje, o kartu – ir proga žmogiškumui atsiskleisti gražiausiomis spalvomis. Ne mažiau svarbu tai, kad ir mes pasitikime Jumis. Lietuva tiki Jumis. Tikime, kad Jūs galite išauginti nuostabius žmones, aktyvius Lietuvos piliečius, mylinčius savo artimą, savo šalį, branginančius ryšį su kitu žmogumi, su Tėvyne“, – sakė šalies vadovas.

G. Nausėda dėkojo globėjams / LRP kanceliarijos / E. Kinaičio nuotr.

Prezidentas padėkojo globėjams už meilę ir viltį, kurią jie dovanoja vaikams ir vieni kitiems.

Ponia Diana Nausėdienė visai globėjų bendruomenei ir kiekvienam globėjui dėkojo už tai, kad jie žino, kaip mokytis ir išmokti. Už tai, kad ieško ne kliūčių ar priežasčių, o galimybių, kaip ir ką padaryti.

„Drąsa, iniciatyva, palaikymas jos imantis – tai vertingiausia dovana ir vaikams, ir visai mūsų šaliai. Ačiū Jums už tai, už tą svarbų mums visiems kasdienį darbą – kurti saugią aplinką, kurti namus, šeimą ir šventę“, – sakė šalies pirmoji ponia.

D. Nausėdienė dėkojo globėjų bendruomenei / LRP kanceliarijos / E. Kinaičio nuotr.

Lietuvoje veikia 66 globos centrai, kurie padeda vaikams surasti globėjus ar įtėvius ir teikia profesionalią pagalbą, psichologines konsultacijas svarstantiems globoti vaikus, jau globojantiems žmonėms ir globoje augantiems vaikams. Kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje yra globos centras, o didesnėse – keli.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA