A. Tapinas teisme pasiekė dar vieną pergalę prieš Kauno savivaldybę | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas teisme pasiekė dar vieną pergalę prieš Kauno savivaldybę

M. Patašiaus, R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ketvirtadienio vakarą socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje visuomenininkas, žurnalistas Andrius Tapinas pasidalijo žinia, jog pasiekė dar vieną pergalę prieš Kauno miesto savivaldybę.

A. Tapinas įraše teigia, jog kiekviena pergalė prieš papuvusią sistemą, kur, anot jo, vietiniams carams viskas galima – jį džiugina. Įraše visuomenininkas nušvietė situaciją Kauno savivaldybėje.

„Kauno savivaldybė vicemero Tomas Jarusevičius vaidmenyje du mėnesius vaipėsi, vilkino laiką, aiškino, kad „tuoj tuoj surinks“ medžiagą apie tarybos narių ataskaitas, gavo teisinę pretenziją, tada galiausiai gavo ieškinį, kurį teismas priėmė, ir tada jau viską atsiuntė – tik ne man, o kitiems kolegoms.

Aš gavau po dar n-tojo laiško. Tada viskas buvo paviešinta, prasidėjo STT ikiteisminis ir Matijošaitis pratrūko pykčiu. Bet pala – ieškinio paruošimas kainavo ir jis jau buvo įteiktas teismui. Todėl paprašėme, kad šitas išlaidas teismas priteistų iš Kauno savivaldybės“, – feisbuko įraše dėstė A. Tapinas.

A.Tapinas teisme pasiekė dar vieną pergalę prieš Kauno savivaldybę / A. Tapino feisbuko nuotr.

Anot A. Tapino, savivaldybė skubiai atsakyti į prašymą nesivargino, mat, kaip nurodoma įraše – „reikėjo suskaitmeninti 707 dokumentus“.

„Pareiškėjas atidarė specialią sąskaitą bylinėjimosi išlaidoms ir renka paramą už advokatų teikiamas paslaugas iš gyventojų, todėl, atsakovės įsitikinimu, būtų nesąžininga šias išlaidas priteisti iš Kauno miesto savivaldybės administracijos, kadangi šie pinigai yra tų pačių gyventojų sumokėti mokesčiai valstybei, kuriuos vietoj to, kad priteisus pareiškėjui, galima būtų panaudoti kitoms Kauno miesto savivaldybės gyventojų reikmėms, t. y. tų pačių gyventojų poreikiams tenkinti“, – rašoma feisbuko įraše.

Šiandien Kauno rūmų teisėjų kolegija jau priėmė sprendimą, kad Kauno savivaldybės administracija turi kompensuoti visas bylinėjimosi išlaidas. Iš viso – 2277 eurus ir 11 centų. Kaip teigia A. Tapinas, visi šie pinigai grįš į bendrą kovos skrynią tolesniems teisiniams procesams.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad visuomenininkas A. Tapinas kiek anksčiau paviešino, jog per nepilną kadenciją iki 2023 metų, iš miesto biudžeto Kauno tarybos nariams buvo išmokėta 1,6 milijono eurų. Kaip skelbė naujienų portalas 15min.lt, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis kartu su savo šeimos nariais veikdami kaip tarybos nariai panaudojo beveik 90 tūkst. eurų transporto išlaidoms kompensuoti.

Kiek anksčiau, V. Matijošaitis, paklaustas, kokioms reikmėms naudojo transporto išlaidas ir ar darbo metu jis važinėja nuosavu automobiliu, keliems ir kokiems automobiliams naudojo šias išlaidas, atsakė – „koncentravomės į darbus, o ne popierizmus.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA