Nelaimė Kauno rajone: nulūžęs medis užvirto ir mirtinai sužalojo darbuotoją | Kas vyksta Kaune

Nelaimė Kauno rajone: nulūžęs medis užvirto ir mirtinai sužalojo darbuotoją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos departamentas praneša, kad antradienį Kauno rajone darbo metu žuvo žmogus.

Policijos duomenimis, birželio 27 dieną apie 11.40 val. Kauno rajone, Naujatriobių kaime, miške, pjaunant medžius, nulūžęs medis užvirto ir mirtinai sužalojo darbuotoją (vyrą gimusį 1978 metais).

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 176 str. 1 d. – Darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimas.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, darbdavys ar jo įgaliotas asmuo, pažeidęs Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme ar kituose teisės aktuose nustatytus darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, jeigu dėl to įvyko sunkus ar mirtinas nelaimingas atsitikimas darbe arba atsirado kitokių sunkių padarinių, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Nelaimingų atsitikimų darbe skaičiai vis dar – per dideli

Pirmąjį metų ketvirtį nefiksavus nei vieno mirtino nelaimingo atsitikimo darbe, vien per birželį fiksuoti trys mirtimi pasibaigę įvykiai darbo vietoje, šią savaitę skelbė Valstybinė darbo inspekcija (VDI).

„Pasidžiaugėme, kad per 2023 m. pirmą ketvirtį neužregistravome nė vieno mirtino nelaimingo atsitikimo darbe (neįskaičiuojant įvykių dėl eismo taisyklių pažeidimo), ir netrukus VDI pradėjo gauti pranešimus apie mirtinus, su darbu susijusius įvykius“, – rašoma pirmadienio inspekcijos pranešime spaudai.

„Nors situacija, palyginti su praėjusiais metais, gerėja, tačiau nelaimingų atsitikimų darbe skaičiai vis dar – per dideli“, – akcentuoja VDI.

Iš viso šiemet VDI užregistravo 49 sunkius ir 3 nelaimingus atsitikimus, pasibaigusius darbuotojo mirtimi. Visi jie, anot inspekcijos, registruoti birželį, 2 iš jų – praėjusią savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA