„Lidl“ ruošiasi parduotuvės atidarymui Ringauduose ir investuoja į vietos infrastruktūrą: pradeda žiedinės sankryžos darbus | Kas vyksta Kaune

„Lidl“ ruošiasi parduotuvės atidarymui Ringauduose ir investuoja į vietos infrastruktūrą: pradeda žiedinės sankryžos darbus

Asociatyvi / „Lidl Lietuva“ nuotr.

Prekybos tinklas „Lidl“ ruošiasi naujos parduotuvės Kauno rajone, Ringauduose, atidarymui ir tęsia vietos infrastruktūros gerinimo darbus. Prekybos tinklas vietos gyventojus informuoja, kad jau visai netrukus bus pradėti Šakių plento kelyje esančios žiedinės sankryžos ir krašto kelio atkarpos platinimo darbai. Dedamos pastangos, kad darbai sukeltų kuo mažiau nepatogumų vietos gyventojams ir netrukus visi galėtų džiaugtis dar patogesniu susisiekimu. „Lidl Lietuva“ investicijos vien į minėtą krašto kelio atkarpos infrastruktūros gerinimą sieks daugiau nei 350 tūkst. eurų.

„Atidarydami naujas parduotuves visoje Lietuvoje aiškiai suprantame, jog daugeliui metų tampame vietos bendruomenių nariais. Todėl rengiant naujų parduotuvių projektus, visada stengiamės prisidėti prie vietos bendruomenių gerovės, investuojame į infrastruktūros gerinimą. Suprantame, kad šiuo metu vykstantys kelių darbai sukelia tam tikrų nepatogumų, tačiau dedame visas pastangas, kad jie būtų atlikti kuo greičiau.

Mes kartu su rangovais dirbame, kad kuo greičiau galėtume įgyvendinti su rajono savivaldybe ir Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) suderintus infrastruktūros gerinimo darbus. Visgi reikia įsivertinti, jog procesai tokiuose darbuose yra standartizuoti bei turi būti atlikti pagal aukščiausius reikalavimus. Tikimės gyventojų supratingumo ir dėsime visas pastangas, kad darbus pavyktų atlikti kaip galima skubiau, o tai leis visiems džiaugtis puikiu susisiekimu“, – teigė „Lidl Lietuva“ valdybos narys, Centrinės tarnybos vadovas Marius Kybartas.

„Lidl“ bendradarbiauja su Kauno rajono savivaldybe bei LAKD, su kuriomis yra sudarytos sutartys dėl vykdomų infrastruktūros gerinimo darbų. Prisidėdama prie bendruomenės infrastruktūros, „Lidl Lietuva“ jau atliko Obelynės g. atkarpos rekonstrukciją – praplatinta važiuojamoji dalis, įrengti pėsčiųjų takai bei apšvietimas, atlikti Saulės tako g. asfaltavimo darbai bei įrengti pėsčiųjų takai.

Pagal sutartį su LAKD, „Lidl Lietuva“ atliks Šakių plento atkarpos rekonstrukciją. Bus platinama Šakių plento atkarpa, o žiedinė sankryža rekonstruojama, įrengiant papildomą eismo juostą šiaurinėje pusėje, taip pat rekonstruojamas kelio atkarpos apšvietimas, įrengiamas naujas pėsčiųjų takas. Viso „Lidl Lietuva“ investicijos sieks daugiau nei 350 tūkst. eurų.

„Iš gaunamų klientų užklausų matome, kad naujos parduotuvės Ringaudų gyventojai tikrai laukia. Parduotuvės statybos darbai yra baigti, tačiau parduotuvės atidarymas galimas tik gavus statybos užbaigimo aktą. Intensyviai dirbame su rajono savivaldybės administracija, LAKD ir infrastruktūros rangovu, kad pagerintume žiedinės sankryžos pralaidumą ir užtikrintume saugumą“, – kalbėjo M. Kybartas.

„Lidl Lietuva“ deda maksimalias pastangas, siekdama užtikrinti kuo saugesnį ir kuo mažiau nepatogumą sukeliantį eismą statybos darbų atlikimo metu. Prekybos tinklas parengė preliminarią laikino eismo organizavimo schemą, kuri šiuo metu derinama su Kauno rajono savivaldybe. „Lidl Lietuva“ taip pat šiuo metu su rajono savivaldybe bei LAKD derina papildomas laikinas eismo organizavimo žymėjimo priemones Obelynės g., kurios pagerintų eismo sąlygas rekonstrukcijos darbų vykdymo metu.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA