R. Meilutytė Italijoje iškovojo aukso medalį | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytė Italijoje iškovojo aukso medalį

Lrytas.lt 2023/06/24 21:10
Rūta Meilutytė / FINA „Twitter“ paskyros nuotr.

Romos sostinėje Italijoje vykstančiose tarptautinėse „Sette Colli Trophy“ plaukimo varžybose šeštadienio vakarą Rūta Meilutytė iškovojo aukso medalį.

Moterų 50 m plaukimo krūtine pagrindiniame finale lietuvė finišavo per 29,79 sek. ir aplenkė visas varžoves. Kita Lietuvos sportininkė – vilnietė Kotryna Teterevkova – finale užėmė aštuntą vietą (31.48).

Sidabras atiteko 0.44 sek. lėčiau atplaukusiai italei Anitai Bottazzo, trečia finišavo airė Mona McSharry (30.59).

Tarp visų atrankos dalyvių geriausią rezultatą ryte taip pat užfiksavo R. Meilutytė, kuri nuotolį įveikė per 30,02 sek., o K. Teterevkova atrankoje parodė 31,10 sek. laiką ir bendroje dalyvių buvo aštunta.

Jau 59-ą kartą rengiamos varžybos – vienas iš paskutinių didžiausių startų plaukikams Europoje prieš artėjantį pasaulio čempionatą.

„Sette Colli Trophy“ yra įtrauktos į kitų metų vasaros olimpinių žaidynių kvalifikacinių varžybų sąrašą, tad visi čia startuojantys plaukikai gali siekti olimpinių normatyvų.

Priminsime, kad kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes jau yra iškovoję du Lietuvos plaukikai – Danas Rapšys (200, 400 m laisvu st.) ir R. Meilutytė (100 m krūtine).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA