Kačerginėje startavo tarptautinė vaikų stovykla | Kas vyksta Kaune

Kačerginėje startavo tarptautinė vaikų stovykla

Vaikų stovykla Kačerginėje / KRS nuotr.

Šią savaitę Kačerginėje šurmuliuoja gausus būrys vaikų – čia prasidėjo tarptautinė vaikų vasaros poilsio stovykla. Kačerginės mokykloje-daugiafunkciame centre įsikūrė ir smagiai leidžia laiką 9 Ukrainos ir 13 Kauno rajono mokyklų mokiniai. 7 dienas trunkančios stovyklos programos metu 11-14 m. amžiaus moksleiviai, dalyvaudami įvairiose veiklose, pažins šalių kultūras, papročius, ugdys kalbinius įgūdžius, mokysis bendradarbiauti. Tarptautinę stovyklą remia Kauno rajono savivaldybė.

Antradienio popietę vaikai su dailininke Rodica Morari dalyvavo piešimo edukacijoje po atviru dangumi. Tarp pušų įsitaisę stovyklos dalyviai piešė savo šeimas, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Stovyklautojus atvyko pasveikinti Kauno rajono meras Valerijus Makūnas kartu su vicemere Raminta Popoviene ir Ukrainos paramos fondo „BON Support Ukraine“ ambasadore Lietuvoje Daiva Baroniene.

Meras džiaugėsi, kad vaikų vasaros mainų programos su Ukrainos Užkarpatės srities mokyklos moksleiviais vyksta jau nuo 2017 metų.

„Šiuo laikotarpiu ši stovykla skirta labiau bendravimui, reabilitacijai, kultūrų pažinimui. Džiaugiuosi, kad ji bus fiziškai aktyvi ir tiek mūsų, tiek Ukrainos vaikai pažins ne tik Kauno rajoną, bet ir Lietuvą“, – kalbėjo V. Makūnas.

Kačerginės mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Aurika Laurinaitienė su komanda vaikams paruošė aktyvią stovyklos programą. Visą savaitę stovyklautojų laukia žygiai, sporto varžybos, ekskursijos, edukaciniai užsiėmimai: aitvarų dirbtuvės, rankdarbių, muzikos, muilo/žvakių gaminimo, stiklo edukacijos, filmų peržiūros ir kt. veiklos. Stovyklos dalyviams paskirtas autobusas, jie lankysis Raudondvario dvare, Zapyškyje, Kauno senamiestyje, Vilniuje, Trakuose.

Šiemet, kaip ir pirmąjį kartą prieš 6 metus organizuotoje stovykloje, į Kauno rajoną atvyko Užkarpatės krašto Velikobyčko meno mokyklos orkestro „Bychkiv music“ nariai. Jie susirinkusiems atliko keletą kūrinių, kurių klausantis ne vienam nuriedėjo ašara.

Visi norintys išgirsti orkestro koncertinę programą ir susipažinti su Ukrainos nacionaline muzika, tai galės padaryti birželio 23 dieną Kačerginėje vykstančios kurorto šventės metu.

Kauno rajono savivaldybė su Užkarpatės apskritimi bendradarbiauja nuo 2015 metų. Abi savivaldybės dalijasi patirtimi, keičiasi delegacijomis, meno kolektyvais, rengia bendras vaikų stovyklas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA