Šiauliuose apsisukusiam Kauno verslininkui gresia laisvės atėmimas | Kas vyksta Kaune

Šiauliuose apsisukusiam Kauno verslininkui gresia laisvės atėmimas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje viešojo pirkimo konkursą dėl pusiau požeminių konteinerių įsigijimo ir jų aikštelių įrengimo laimėjusios Kauno įmonės direktorius atsidūrė teisiamųjų suole. Kaip informuoja Šiaulių policijos pareigūnai, vyrui pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo bei dokumentų klastojimo.

Teisėsaugos duomenimis, 2018 m. gegužę Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro (ŠRATC) paskelbtą viešojo pirkimo konkursą dėl minėtų konteinerių įsigijimo bei jų aikštelių įrengimo Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje laimėjo Kaune registruota įmonė. Su įmone buvo pasirašyta prekių, paslaugų ir rangos pirkimo sutartis, kurios vertė siekė daugiau kaip 4 mln. eurų. Mieste turėjo būti suprojektuotos 289 pusiau požeminės atliekų surinkimo aikštelės ir jose sumontuota per 1000 konteinerių.

Kauno įmonės direktorius, kad įsigaliotų pasirašyta sutartis, privalėjo pateikti Lietuvoje ar užsienyje registruoto banko garantinį ar draudimo bendrovės laidavimo raštą dėl sutarties įvykdymo užtikrinimo beveik 355 tūkst. eurų sumai.

Galimai padarytos nusikalstamos veikos paaiškėjo po to, kai pažeidus esmines sutarties sąlygas ŠRATC vienašališkai nutraukė sutartį su minėta Kauno įmone ir kreipėsi į teismą dėl sutarties neįvykdymo. Tuomet ir paaiškėjo, kad bankas negali išmokėti beveik 355 tūkst. eurų garantinės sumos už sutarties neįvykdymą, nes Kauno įmonės direktoriaus pateikti garantiniai raštai yra suklastoti.

Šiaulių kriminalistai nustatė, kad įmonės direktorius, siekdamas išvengti sumokėti sutarties įvykdymo užtikrinimą, panaudodamas žinomai netikrus dokumentus, kuriuose įrašyti tikrovės neatitinkantys duomenys, galimai suklastojo vieno Lietuvos banko garantinius raštus. Per dvejus sutarties vykdymo metus tokius netikrus dokumentus įmonės direktorius teikė kasmet – iš viso tris kartus.

Kauno verslininkui pareikšti kaltinimai dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu, taip pat ir dėl sukčiavimo. Už dokumento suklastojimą ir disponavimą suklastotu dokumentu vyrui gresia griežčiausia laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų. Tuo metu už sukčiavimą numatyta griežčiausia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA