Dulkėse dūstančios kaunietės ir savivaldybės pozicija dėl darbų skiriasi: kas meluoja? | Kas vyksta Kaune

Dulkėse dūstančios kaunietės ir savivaldybės pozicija dėl darbų skiriasi: kas meluoja?

Marių gatvė / Skaitytojos nuotr.

Palemone jau ilgą laiką vykstantis Marių gatvės remontas gyventojus ir vėl varo į neviltį. Kauniečiams pritrūko gaivaus oro, dėl didelio dulkėtumo jie esą priversti dusti sėdėdami namuose. Visgi kaunietės ir Kauno miesto savivaldybės pozicija dėl atliekamų darbų išsiskyrė – remontuojama gatvė rangovų laistoma per daug ar per mažai?

„Kreipiuosi dėl susidariusios neįmanomos situacijos Palemone, Marių gatvėje, kuri šiuo metu yra remontuojama. Dėl didžiulio dulkėtumo, dėl didžiulio automobilių srauto gyventojai springsta, dūsta, alpsta, nes negali atsidaryti langų, įsileisti gaivaus oro. Gyvenu name, kuris yra 4 metrai nuo gatvės, o kadangi gatvė nelaistoma (arba dėl pliusiuko užsidėjimo), pakrapinama vieną arba dukart dienoje. Aš asmeniškai nusistatau žadintuvą 2 val. nakties, kad atsikelčiau ir pradaryčiau langus“, – praėjusią savaitę skundėsi skaitytoja.

Moteris esą pati bandė kibirais nešioti vandenį ir nors kažkiek sumažinti milžinišką dulkėtumą, tačiau dėl sveikatos būklės tai padaryti sunku.

„Kreipiausi į Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, atsakymą gavau, kad tai ne jų reikalas, o rangovo t. y. „Kauno kelių“, parašiau projekto vadovui, atsakymą gavau, kad situacija žinoma ir bandys spręsti. Neiškentus, parašiau dar kelis laiškus, kur tiesiog savo ir gyventojų vardu prašiau, maldavau laistyti gatvę, tačiau laiškai yra ignoruojami, į juos niekaip nereaguojama. Šiandien temperatūra 29 laipsniai, sėdim namuose įkalinti „Kauno kelių“ dėka. Rašau, kai jau yra 11 val., o gatvė nelaistyta nė karto. Ką daryti?“ – birželio 7 dieną retoriškai klausė moteris.

Tą pačią dieną naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į rangovą, tačiau atsakymų apie Marių g. vis dar nesulaukė. Visgi situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Marių g. laistoma reguliariai. Vandenvežis stovi objekte. Laistymas vyksta nuolatos, darbų metu. Iš kai kurių gyventojų netgi sulaukiame priekaištų, kad kelią laistome per dažnai. Dėl šios priežasties stengiamės atsižvelgti į visus poreikius“, – antradienį komentavo A. Pakalniškis.

Tiesa, kaunietė dalijosi ir nuotrauka, kaip atrodo „palaistyta“ Marių g. „Štai, kaip laisto gatvę. Pažymėjau balta juosta“, – pridūrė ji.

Marių gatvės remontas / Skaitytojos nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2022-ųjų gegužę prasidėjusiais Marių g. remonto darbais kauniečiai skundžiasi ne pirmą kartą. Gruodį gyventojai pastebėjo, kad remonto darbai į priekį nejudėjo daugiau nei pusę metų.

Kaip antradienį komentavo A. Pakalniškis, dabar Marių g. jau įrengti lietaus nuotekų tinklai. Taip pat įrengiami gatvės važiuojamosios dalies ir pėsčiųjų takų pagrindai.

„Čia darbus planuojame baigti iki šių metų pabaigos. Atliekant remontą bus atnaujinta gatvės važiuojamoji dalis, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, naujas apšvietimas“, – komentavo A. Pakalniškis.

Kaip skelbta gruodį, Marių g. remontui Kauno savivaldybė buvo numačiusi apie 4,9 mln. eurų.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA