Daugiau nei pusę metų užstrigę gatvės tvarkymo darbai gyventojus varo į neviltį | Kas vyksta Kaune

Daugiau nei pusę metų užstrigę gatvės tvarkymo darbai gyventojus varo į neviltį

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

„Kas vyksta Kaune“ sulaukė ne vieno kauniečio skundo dėl Marių gatvės būklės. Gegužės mėnesio gale pradėti remonto darbai užstrigo ir dabar gatvė atrodo ypač prastai, nepaisant pakartotinių gyventojų kreipimosi į atsakingas institucijas.

„Pradėjo darbus, berods gegužės gale, iškasė, po to kelis mėnesius nieko nedarė dėl kažkokių projektinių neatitikimų. Šiaip ne taip pradėjo darbai judėti, ir spėju dabar dėl įšalo nieko daryti negali“, – skundėsi kaunietė.

„Vakar, Palemone, Marių g. po gatvės darbų ir paliktos košmariškai išraustos gatves, atsiveria tokia „faina“ duobė. Niekas nieko toliau nedaro, tarnybom pranešta“, – apie blogėjančią gatvės būklę rašė kita moteris.

O vienas vyras juokavo, kad šio kelio būklė, nepaisant kai kada apliekamų smulkių tvarkymo darbų, yra baisesnė už baisiausią žvyrkelį.

Portalas pasiteiravo Kauno miesto savivaldybės, kodėl šioje gatvėje darbai yra praktiškai sustoję jau virš pusmečio. Situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Šįmet Marių gatvėje pradėti lietaus nuotekų tinklų įrengimo darbai. Asfaltas nufrezuotas tik tinklų klojimo ruože, kasamos tranšėjos pločiu. Lietaus nuotekų tinklai klojami Marių g. viduriu, todėl sudėtinga tinklų klojimo darbus derinti su transporto eismu.

Kaip alternatyva, kad eismas Marių g. nebūtų uždarytas visam darbų laikotarpiui, rangovas įpareigotas kasimo vietose įrengti laikinas skaldos pagrindo dangas ir jas prižiūrėti. Esant pliusinei temperatūrai ir dideliam vandens kiekiui, rangovas ne visada spėja operatyviai užtaisyti dangoje greitai susiformuojančias duobes. Tačiau apie esamą gatvės būklę rangovą informavome ir įpareigojome kilusią problemą išspręsti.

Šiuo metu rangovas vykdo laikinos dangos tvarkymo darbus. Lietaus nuotekų tinklų klojimo darbai dėl didelio rangovo personalo sergamumo laikinai sustabdyti. Atsiprašome už nepatogumus ir prašome dar šiek tiek kantrybės.

Marių gatvės remonto darbai vyks iki kitų metų pabaigos. Rangovai atnaujins gatvės važiuojamąją dalį, įrengs pėsčiųjų ir dviračių takus, naują apšvietimą. Marių g. remontui numatyta apie 4,9 mln. eurų“, – rašoma portalui pateiktame komentare.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA