Baugi naktis šilainiškiams: kotedžų kieme slampinėjęs vyras bandė įsibrauti į namus | Kas vyksta Kaune

Baugi naktis šilainiškiams: kotedžų kieme slampinėjęs vyras bandė įsibrauti į namus

Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Trečiadienio rytą į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi moteris, naktį sulaukusi nemalonaus vizito – į namus, rakindamas kotedžo duris savo raktu, bandė įsibrauti vyriškis. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) į pranešimą sureagavo, tačiau nuvykę patikrinti informacijos, minėto asmens nerado.

„Šiąnakt, apie 01.44 val., maždaug 186 cm. ūgio, normalaus sudėjimo vyras, apsirengęs tamsiais rūbais slampinėjo Šilainiuose, Mosėdžio gatvėje. Privačių kotedžų kieme tikrino kiekvieno kotedžo duris, bandydamas jas atrakinti savo atsineštu raktu.

Vyras nedengė veido jokia kauke, drąsiai vaikščiojo kieme. Raginu visus kauniečius būti budriais, rakinti savo namų duris, o policijai dirbti atsakingiau, kad būtų sugautas asmuo, kuris kėsinasi apiplėšti turtą“, – kauniečius apie privačių kotedžų kieme pastebėtą šmirinėjantį drąsų vyriškį informavo moteris.

Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno AVPK, pareigūnai informavo, jog šiandien, apie 02.50 val., buvo gautas pranešimas, jog Kaune, Mosėdžio g., nepažįstamas vyras apie 01.45 val. mėgino patekti į gyvenamąjį namą. Policijos pareigūnai reagavo į pranešimą ir vyko patikrinti informacijos, tačiau minėto asmens nerado.

Policijos pareigūnai pataria:

– Pasidomėkite, kokios yra durų apsaugos naujovės (įvairios spynos ir pan.).

– Pametę tiek namų, tiek automobilio raktus, būtinai pakeiskite spyną.

– Įsirenkite apsauginę namų signalizaciją, tokiu būdu būsite saugomi 24 valandas per parą.

– Apsidrauskite namų turtą draudimo bendrovėje. Saugodami savo turtą, kreipkitės į artimiausią policijos komisariatą dėl daiktų žymėjimo, kas palengvintų nustatyti rasto daikto priklausomybę ir grąžinti jį teisėtam savininkui.

– Jei sugrįžę pastebėjote, kad lankėsi vagys (atvertos durys, išdaužtas langas ir t.t.), neikite į vidų, gal nusikaltėliai dar neišėjo. Nieko nelieskite rankomis, nepalikite bereikalingų savo pėdsakų ir nepanaikinkite nusikaltėlių.

– Jeigu Jus apvogė nedelsiant kreipkitės į policiją. Skubiai pranešus ir tiksliai apibūdinus įtariamus asmenis bei jų automobilius, bus galima greičiau sulaikyti nusikaltėlius ir apsaugoti nuo nelaimių kitus žmones.

Pareigūnai ragina gyventojus, pastebėjus ar kilus įtarimams, kad yra vykdoma bet kokia nusikalstama veika, pranešti policijai telefonu 112 arba elektroninių paslaugų sistemoje ePolicija (www.epolicija.lt). Taip pat turint galimybę užfiksuoti asmenis galimai darančius nusikalstamas veikas, įsiminti bruožus, jog būtų galima kuo išsamiau apibūdinti.

Pareigūnai gavę pranešimą apie nusikalstamą veiką, vyksta pranešėjo nurodytu adresu, tikrina gautą informaciją ir siekia nutraukti bei išaiškinti galimai nusikalstamą veiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA