Socialiai jautrios šeimos Kaune apdovanotos dviračiais | Kas vyksta Kaune

Socialiai jautrios šeimos Kaune apdovanotos dviračiais

Akcija „Nauja dviračio šeima“ / Organizatorių nuotr.

Įsibėgėjant vasarai, Kauno autobusų stotyje, buvo išdalinti akcijos „Nauja dviračio šeima“ metu, kauniečių padovanoti, dviračiai. Dviračiai skirti socialiai jautrioms, daugiavaikėms šeimoms. Dar pavasarį pradėti rinkti dviračiai buvo suremontuoti ir paruošti naudojimui su dviračių meistrų ir dviratininkų klubo „Dviratai“ pagalba. Viso per kelis šių metų mėnesius surinkti 25 dviračiai atiteko naujiems šeimininkams.

Jau 6 metus „Kautros“ organizuojama akcija gyvuoja dėl pilietiškų kauniečių. „Pastebime, kad sulig kiekvienais metais surenkamų dviračių kiekis po truputį mažėja. Tačiau džiugu, kad mūsų kvietimas prisidėti prie akcijos ir socialiai jautrių šeimų gerovės būna išgirstas“, – pasakojo įmonės marketingo vadovas Justinas Vadluga, atkreipdamas dėmesį, jog tai yra ir tvarumą skatinanti akcija, nenaudojamus dviračius prikeliant tolimesniam jų naudojimui.

„Džiaugiuosi, kad ir šiemet pavyko surinkti nemažą kiekį dviračių. Be akcijos partnerių, labiausiai esame dėkingi kauniečiams, dėl kurių gerumo ir padovanotų dviračių, galėjome nudžiuginti tokį kiekį šeimų jau ne pirmus projekto metus“, – pasakojo „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Renginio metu, dviračių atidavimo punkte, dviratininkų klubas „Dviratai-Daisatus“ sureguliavo sėdynes ir pritaikė dviračius naujiesiems jų savininkams. Renginyje dalyvavusios Kauno bendruomenės pareigūnės, mokė jaunuosius dviratininkus apie saugų eismą bei dovanojo specialias dovanas.

Per 6 metus padovanojo virš 180 dviračių

Projektą „Nauja dviračio šeima“ organizatoriai vykdo bendradarbiaujant su Kauno socialinių paslaugų centru bei vaiko gerovės centru „Gynia“, kurie prisideda prie akcijos ir paskirsto dviračius socialiai jautrioms šeimoms.

Per šį laiką su pilietiškų kauniečių pagalba surinkti ir padovanoti jau virš 180 dviračių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA