Kauniečius kviečia „Nerti į teatrą“: specialioje programoje – 6 nepakartojami pasirodymai | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia „Nerti į teatrą“: specialioje programoje – 6 nepakartojami pasirodymai

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Gegužės 31 – birželio 3 d. Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyksta 13-tas edukacinis festivalis „Nerk į teatrą 2023“.

Kaip pažymima festivalio pranešime žiniasklaidai, šiemet jis ypatingas, nes skirtas garsui teatre.

„Ar kada susimąstėte, kiek teatre yra garso? O kiek garse teatro? Šių metų festivalis kviečia Jus nardyti garsų jūroje ir patirti, kiek daug galima papasakoti garsais, koks garsas gali būti išraiškingas, teatrališkas, paslaptingas. Jūsų laukia įspūdinga specialioji programa, kurioje rasite 6 nepakartojamus garso teatro pasirodymus, sukurtus Lietuvos ir užsienio menininkų“, – pažymi festivalio organizatoriai.

Specialiąją programą pristato kompozitorius, garso menininkas, garso performansų ir instaliacijų kūrėjas Arturas Bumšteinas. Taip pat galėsite lankytis praktiniuose ir edukaciniuose užsiėmimuose vaikams ir jaunimui, kur patirsite, kaip garsas gyvena ir veikia teatre. Įvairiose dirbtuvėse galėsite tyrinėti visus garso aspektus, jo virsmą į muziką, personažus, performansus, ir net į tylą.

Festivalio atidarymas ir jos programos pristatymas vyks gegužės 31 d. 12.30 val. prie Nacionalinio Kauno dramos teatro paradinio įėjimo (Laisvės al.71).

Šiemetinio festivalio kryptis – garsas, kuris gali būti išraiškingas, teatrališkas, paslaptingas, tad atidarymo proga teatro prieigose ištrykš keletas garso fontanų, skulptūrų – vyks trupės iš Berlyno, intriguojančiu pavadinimu „Maulwerker“ (liet. burnos darbininkai) ir 15 minučių nemokamas pasirodymas „Fontanas“ su Miko Petrausko meno mokyklos auklėtiniais.

Šiam festivaliui gimsta premjera, audiovizualinis spektaklis „Trečiasis tūkstantmetis“, specialius pasirodymus ruošia Lietuvos ir užsienio garso menininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA