K. Maksvytis prieš Eurolygos išlikimo dvikovą: esame „Žalgiris“ ir norime revanšuotis | Kas vyksta Kaune

K. Maksvytis prieš Eurolygos išlikimo dvikovą: esame „Žalgiris“ ir norime revanšuotis

Kazys Maksvytis / R. Tenio nuotr.

Žalgiriečiams pralaimėjus abu Eurolygos ketvirtfinalio mačus Barselonos „Barcelonai“, trečiadienį Šarūno Jasikevičiaus komanda žengs ant „Žalgirio“ arenos parketo. Serijoje iki trijų pergalių Kazio Maksvyčio auklėtiniams tai gali būti paskutinis susitikimas, pralaimėjus – sezono pabaiga. Tačiau, anot stratego, žaidėjai įtampos nejaučia – telkiasi į šių rungtynių užduotis ir pagerinę gynybą sieks sugrąžinti serijai intrigą.

„Serija grįžo į Kauną, gaila, kad iš Barselonos grįžome tuščiomis. Manau, nedaug trūko, kad antrose rungtynėse būtume pasiėmę pergalę. Pakėlėme fiziškumą ir laikėmės pagerėjusio puolimo dėka. Vis dar sukame galvą, kaip sumažinti varžovų pelnomų taškų skaičių. Vis tiek jie įmeta per daug: pirmose rungtynėse – 91, antrose – 89“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje komentavo K. Maksvytis.

Neišnaudotas rezervas gynyboje

Kaip sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris, komanda turi didžiulį rezervą gynyboje. Jeigu puolimas antrajame mače buvo netoli maksimumo, tai, ką „Žalgiris“ visą sezoną darė gynyboje, šįkart nepavyko, ekipa praleido per daug taškų ir tai kainavo rungtynes.

„Serija grįžta į Kauną, esame visi pasiruošę, sveiki, motyvuoti ir tikimės pasiekti revanšą. Vaizdas po antrojo mačo buvo neblogas. Kaip ir minėjau, puolime nors ir kartais neveikėme pagal planą, bet susirinkome taškus, buvome agresyvūs, dalijomės kamuoliu. Gynyboje buvome fiziški, bet darėme daug taktinių klaidų. Gynyboje turime rezervą, kurį būtinai turime pagerinti, jei norime laimėti prieš „Barca“.

Manau, kardinaliai žaidimo plano jie nekeitė, tuo labiau, kad laimėjo pirmąsias rungtynes. Tuomet ėjo į antras rungtynes. Šioje serijoje labiau mums reikia korekcijų, nes jų planas veikia, jie pasiekia pergales, mums reikia keistis, kad grįžtume“, – dėstė K. Maksvytis.

Tikisi, kad latviui padės namų sienos

Pasak trenerio, pastarajame mače žalgiriečiai stengėsi atimti taškus iš „Barcos“ „mažiukų“, bet super sužaidė „dideli“, ypač kalbant apie Janą Vesely: „Nesakysiu, kad sumetė nesąmoningus metimus, bet pataikė gana sunkius vidutinio nuotolio metimus – tokius, kuriuos treneriai dažnai atiduoda. Jis gali juos mesti, bet šįkart pataikė labai geru procentu. Kažką atėmėme, kažkas gavo.“

K. Maksvyčio nuomone, įmanoma ir reikia atimti rezultatyvius perdavimus iš Nicolo Laprovittolos, jei „Žalgiris“ nori laimėti – argentinietis komandos draugus praėjusį penktadienį sėkmingai surado net 11 kartų.

„Varžovai dalijo daug perdavimų, išmetė per daug gerų, laisvų tritaškių, dėl to ruošiame planą, kaip tai sumažinti. <…> Rokas Jokubaitis žaidžia labai gerai, kaip ir visa komanda. Tritaškių pataikymas rodo, kad jie labai gerame ritme iš vienos pusės, iš kitos pusės, mums reikėtų sumažinti jų tritaškių pataikymo procentą“, – esminį momentą įvardijo strategas.

Kalbėdamas apie Rolandą Šmitą, K. Maksvytis pažymėjo, kad prieš antras rungtynes puolėjas šiek tiek negalavo, bet ėjo žaisti. Trenerio manymu, kažkiek veikė tas faktorius, kad latvis stojo prieš buvusią komandą.

„Kaune jis žaidė gerai. Tikiuosi, kad vėl bus gerai“, – nedaugžodžiavo K. Maksvytis, pridūręs, kad šiuo metu visi krepšininkai sveiki ir pasiruošę susitikimui.

„Žalgiris“ sieks revanšo

„Nemanau, kad yra įtampa dėl žūtbūtinio mačo. Aišku, norėjome, kad būtų 1:1 ar atvirkščiai nei dabar, bet manau, kad nereikia žiūrėti į didelį paveikslą. Aišku, klysti nebegalime, bet reikia žiūrėt į vienerias rungtynes ir bandyti jas laimėti. Žaisime Kaune, prie pilnos arenos savų sirgalių, tad turime susikoncentruoti į šalia esančius tikslus ir pasiimti pergalę, kuri vėl viską pakeistų“, – paklaustas apie trečiadienio susitikimo lemiamą svarbą tolesniam Eurolygos sezonui, sakė K. Maksvytis.

Kazys Maksvytis
K. Maksvytis antradienio spaudos konferencijoje / R. Tenio nuotr.

Treneris strateginiais sumetimais neatskleidė plano dėl J. Vesely, tačiau pažymėjo, kad planas ruošiamas – „centras“ negali jaustis taip gerai, kaip penktadienį leido „Žalgirio“ gynyba.

„Bet „Barcelona“ tokia komanda… Apskritai būtų buvusi didelė staigmena, jei būtume grįžę su lygiu serijos rezultatu. Jie yra favoritai ne tik laimėti seriją, bet ir Eurolygą. Uždarius Vesely, atsiranda kitas, uždarius Laprovittola, išlenda kitas. Stipri komanda, tačiau mes esame „Žalgiris“, mes nepasiduodame, norime revanšuotis“, – užbaigė K. Maksvytis.

Trečiasis Eurolygos ketvirtfinalio su „Barcelona“ susitikimas – gegužės 3 d. „Žalgirio“ arenoje. Ginčo kamuolys išmetamas 20 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA