Kauno darželiai kviečia į atvirų durų dienas | Kas vyksta Kaune

Kauno darželiai kviečia į atvirų durų dienas skelbiama registracijos tvarka

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gegužės 15-19 d. Kaune rengiamos atvirų durų dienos „Darželiai kviečia“. Tomis dienomis 10-18 val. kauniečiams atsivers net 88 lopšeliai-darželiai, mokyklos, turinčios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyrius.

Atvirų durų dienos – puiki proga tėveliams ar globėjams su būsimais auklėtiniais ne tik aplankyti ugdymo įstaigas, susipažinti su darbuotojais, bet ir užduoti rūpimus klausimus apie ugdymo programas bei metodus.

Kaip pažymima Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai, registracija priėmimui į Kauno miesto darželius vyksta ištisus metus, o į priešmokyklines grupes – iki gegužės pabaigos. Detalus įstaigų sąrašas – internete čia.

Tėveliai gali teikti iki dviejų prašymų į skirtingas ugdymo įstaigas, nurodydami, kurių mokslo metų rugsėjį jų vaikas pradės lankyti darželį.

Penkiamečių-šešiamečių tėveliai prašymus dėl patekimo į priešmokyklines grupes turėtų pateikti iki gegužės pabaigos. Tokios grupės veikia visose Kauno ikimokyklinėse įstaigose ir mokyklose-darželiuose, taip pat kai kuriose bendrojo ugdymo mokyklose.

Neturintys galimybių į norimą įstaigą užsiregistruoti internetu, prašymą galima pateikti įstaigoje.

Priešmokyklinis ugdymas yra privalomas. Šiemet jis bus teikiamas vaikams, gimusiems 2017 m. sausį–2018 m. rugsėjo 1 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA