Kauno savivaldybė toliau ieškos, kas valdys Dariaus ir Girėno stadioną bei sporto halę | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė toliau ieškos, kas valdys Dariaus ir Girėno stadioną bei sporto halę

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2023/04/30 09:11
Asociatyvi / Dariaus ir Girėno stadionas / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė vėl ieško koncesininko pernai pastatytam Dariaus ir Girėno stadionui bei šalia esančiai rekonstruotai Sporto halei: paskelbtas antrasis atitinkamas viešojo pirkimo konkursas.

„Jei konkurso procedūros vyktų sklandžiai, planuojama, kad koncesijos sutartis su laimėjusia konkursą įmone galėtų būti sudaryta lapkričio pabaigoje, o realiai veiklą pagal sutartį būtų galima pradėti vykdyti nuo 2024 metų sausio mėnesio“, – BNS atsiųstame komentare sakė Kauno savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė.

„Tikimasi, kad konkursą laimės koncesininkas, kuris jau turi sėkmingos patirties valdant tokio masto objektus ir juose organizuojant renginius“, – pridūrė ji.

Savivaldybės atstovės teigimu, abiejų objektų koncesijos vertę sudarys tai, kiek pagal koncesininko prognozes vykdydamas sutartį jis planuoja gauti pajamų per 15 metų.

Pasiūlymų šiame konkurse laukiama iki gegužės mėnesio pabaigos.

Pagal savivaldybės užsakymu parengtą investicinį projektą 2021 metais prognozuota, kad koncesijos vertė, kurią sudarys gautos pajamos, viršytų 16 mln. eurų.

Pirmą kartą stadiono ir halės koncesijos konkursą Kauno savivaldybė skelbė praėjusių metų rudenį, tačiau tuomet du dalyviai iš trijų po paprašymo patikslinti ir paaiškinti savo pasiūlymus, pasak savivaldybės, pateikė „kitus, iš esmės pakeistus, pasiūlymus, dėl ko pasiūlymai privalėjo būti atmesti“.

Likus tik vienam tinkamam pasiūlymui komisija nusprendė nutraukti konkurso procedūras ir net nepradėti derybų etapo su vieninteliu dalyviu, nes tolesnės procedūros neužtikrintų konkurencijos, ir paskelbė konkursą iš naujo.

Iš pagrindų rekonstruotas Dariaus ir Girėno stadionas atidarytas pernai rudenį.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidėjo iki 15 tūkst., o visos tribūnos uždengtos stogu.

Jame įrengta šildoma žolės danga, tai leidžia mėnesiu pratęsti jos eksploatacijos sezoną.

Kauno sporto halė, drauge su kitais prie Ąžuolyno esančio sporto komplekso statiniais, pripažinta nacionaline kultūros vertybe.

Ji pastatyta Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) pasiūlius 1939 metais trečiąsias Europos vyrų krepšinio pirmenybes surengti Kaune. Pirmojo Lietuvoje tokio techniškai sudėtingo statinio statyba truko mažiau nei pusmetį ir tuomet kainavo apie 400 tūkst. litų. Halėje buvo įrengta 11 tūkst. žiūrovų vietų, iš jų 3,5 tūkst. – sėdimos.

1958–1962 metais halė suremontuota: pastatytos gelžbetoninės tribūnos, pagerinta sienų šiluminė izoliacija, apšiltintas stogas, įrengta šildymo sistema.

Savivaldybė anksčiau yra skelbusi, jog šiuo metu vykdomos rekonstrukcijos metu siekiama atstatyti halę panašesnę į tokią, kokia ji buvo tarpukariu, prieš įvykdant šią rekonstrukciją.

2007 metais Kauno sporto halė įrašyta į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA