Kaunas pradeda fontanų sezoną | Kas vyksta Kaune

Kaunas pradeda fontanų sezoną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šią savaitę Kaune pradėjo veikti didžioji dalis fontanų ir geriamojo vandens stotelių. Vasarą į Laisvės alėją sugrįš rūko fontanas, planuojama plėsti ir vandens gertuvių tinklą.

Bendrovė „Kauno vandenys“ šią vasarą prižiūrės 10 miesto fontanų ir 4 geriamojo vandens fontanėlius. Fontanai yra išsidėstę įvairiose miesto vietose – Rotušės ir Čečėnijos aikštėse, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, Kauko laiptų viršuje ir apačioje, Mažajame ąžuolyne, šalia Kauno apskrities viešosios bibliotekos.

Fontanai čiurlens ir neseniai atnaujintuose bei kauniečių pamėgtuose Dainavos, Draugystės ir Kalniečių parkuose.

Didieji miesto fontanai veiks nuo 9 val. iki 22 val. visomis dienomis, rašoma „Kauno vandenų“ pranešime žiniasklaidai.

Studentų skvere, Jonavos gatvėje, ties Kauno pilies automobilių stovėjimo aikštele, Draugystės ir Kalniečių parkuose pradėjo veikti ir nemokamo geriamojo vandens stotelės. Po žiemos jos buvo plaunamos, imami mėginiai vandens kokybei patikrinti.

Vandens gertuvė / „Kauno vandenų“ nuotr.

„Kauniečių ir miesto svečių pamėgtų geriamojo vandens fontanėlių gretas netrukus papildys dar vienas naujas fontanėlis prie Trijų Mergelių tilto. Šį sezoną numatyta pastatyti dar vieną geriamojo vandens stotelę, dėl kurios vietos šiuo metu sprendžiama“, – džiugiomis naujienomis dalijosi „Kauno vandenų” vadovas Ramūnas Šulskus.

Atsigaivinti karštomis vasaros dienomis bus galima ne tik lauko gertuvėse – mieste vėl veiks vadinamieji rūko fontanai.

„Karščiausiomis šios vasaros dienomis mieste vėl veiks praėjusią vasarą su kaupu pasiteisinusi dulksnos sistema. Matydami tiek daug gerų emocijų, nusprendėme šį džiaugsmą padvigubinti. Įsigysime dar vieną mobilią rūko sistemą. Tikimės, kad vandens gertuvių tinklas bei dulksna leis gyventojams neperkaisti ir atsigaivinti neišvykstant iš miesto“, – sakė R. Šulskus.

Fontanų paruošiamieji darbai jau įpusėję. Visus juos planuojama paleisti gegužės pirmomis dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA