„Žalgirio“ sirgaliai neriasi iš kailio: „Barcelona“ nepageidauja lietuvių fanų | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ sirgaliai neriasi iš kailio: „Barcelona“ nepageidauja lietuvių fanų

BasketNews.lt, Lukas Malinauskas 2023/04/25 20:59
Asociatyvi / „Žalgirio“ sirgaliai / R. Tenio nuotr.

„Barcelona“ oficialiai skelbia, jog bilietų pirkimas į Eurolygos atkrintamąsias rungtynes Katalonijoje yra neleidžiamas „Žalgirio“ sirgaliams. Dalis bilietų parduota per Kauno komandą. Lietuviai perka bilietus pavieniui, bet sulaukia atšaukimo, rašoma BasketNews internetinėje svetainėje.

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai neriasi iš kailio trykšdami noru palaikyti saviškius Barselonoje startuosiančiose Eurolygos atkrintamosiose. „Barcelonos“ organizacija atvirai skelbiasi nelaukianti žaliai-baltų fanų, o prieš tokią situaciją yra bejėgiai tiek „Žalgiris“, tiek Eurolyga.

„Žalgirio“ ketvirtfinalio serija balandžio 26 (trečiadienį) ir 28 (penktadienį) dienomis vyks Barselonoje. Pasiekus bilietų platinimo sistemą oficialioje „Barcelonos“ svetainėje, pasitinka perspėjimas „Įsigijimas Kauno „Žalgirio“ fanams – neleidžiamas“.

/ DELFI, O. Gurevičiaus nuotr.

Taikoma politika grindžiama vietos įstatymu „prieš smurtą, rasizmą, ksenofobiją ir netoleranciją sporte“.

Įspėjimas sistemiškai neužkerta kelio nusipirkti bilietų. Stebėti rungtynes gyvai norintys sirgaliai sėkmingai atlieka pirkimus, tačiau tai niekaip negarantuoja patekimo į „Palau Blaugrana“ areną.

„Žalgirį“ pasiekia kalnai užklausų dėl fanams nesuprantamo reguliavimo Katalonijoje. Kauno klubas dėjo pastangas rasti kompromisą, bet jos nedavė vaisių.

„Situacija tikrai nėra maloni, nes sulaukiame daugybės „Žalgirio“ gerbėjų žinučių su prašymais padėti įsigyti bilietus, tačiau realiai padėti negalime, nes tokia yra šeimininkų klubo bilietų pardavimo politika, – tinklalapiui BasketNews sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris. – Pokalbiai su „FC Barcelona“ atstovais nedavė jokių vaisų, nes jie atsimuša į vienintelį reikalavimą – saugumo užtikrinimą. Eurolyga šioje situacijoje irgi bejėgė, nes varžovų klubas formaliai įvykdo užduotį suteikti bilietus išvykoje žaidžiančiai komandai.“

Pagal Eurolygos klubų susitarimą, „Barcelona“ išskyrė „Žalgiriui“ 140 bilietų svečių komandos sektoriuje.

„Visi šie bilietai yra skirti įsigyti užsakomuoju skrydžiu kartu su komanda vyksiantiems sirgaliams, – kalbėjo Kiveris. – Deja, dėl pavienių bilietų įsigijimo klubas niekuo padėti negali.“

Sirgaliai mėgina laimę įsigydami bilietus iš užsienio šalių ar naudodamiesi užsienio bankų apmokėjimo kortelėmis. Visgi džiaugsmas netrunka ilgai. BasketNews redakciją pasiekė įvairūs sirgalių pasakojimai, kaip „Barcelonos“ organizacija beveik visada vis tiek pasiekia savo.

Įsigijus bilietus prašoma užpildyti formą, kurioje reikalauja nurodyti asmens vardą pavardę, tautybę ir tapatybės dokumento numerį. Dažniausiai bilietai būna atšaukiami sistemoje suvedus papildomą informaciją. Pirkėjas informuojamas elektroniniu laišku, jog jam bus grąžinti pinigai.

Žmonės lieka šokiruoti sulaukę tokios žinios, kai jau būna susiplanavę kelionę ir apsistojimą Ispanijoje.

Šis atvejis labiausiai gąsdina sirgalius, kurių bilietai visgi nebūna atšaukti. Žmonės teiraujasi ir nori užtvirtinimo, jog per patikrą prie įėjimo nebūtų atgręžti ir neįleisti į „Palau Blaugrana“ areną. Dalis sirgalių pasakoja patyrę tai per kovo 2 d. Barselonoje vykusį reguliariojo sezono mačą tarp „Barcos“ ir „Žalgirio“.

Neretai taip pat yra pakeičiama sirgalių arenoje įsigyta vieta į rezervuotą sektorių svečių sirgaliams. Jame telpa apie 200-300 fanų.

„Barcelona“ perspėja apie tai prie detalesnės informacijos apie draudimą svečių komandos fanams nusipirkti bilietus.

„Siekiant užtikrinti efektyvų sirgalių atskyrimą, svečių komandos fanai negali įsigyti bilietų vietiniams skirtose zonose:

– Išvykos komandos sirgaliai privalo įsigyti bilietus per jų klubą.
– Į vietinių fanų zoną draudžiama patekti su svečių komandos atributika ar simbolika.
– Jeigu į renginio vietą patenkama su svečių komandos atributika ar simbolika, galite būti perkelti į kitą vietą arba pašalinti iš arenos.
– Tokiu atveju nekompensuojama pirkimo suma ar bet kokios susijusios išlaidos.“

Tinklalapiui BasketNews sirgaliai pasakojo įsigiję brangesnius bilietus itin gero matomumo vietose, tačiau po asmeninės informacijos pateikimo sulaukė atšaukimo. Jie nenuleido rankų ir pakartotinai kreipėsi į „Barcelonos“ organizaciją su pareiškimu, jog teisybės imsis ieškoti teisiniu keliu.

Fanų tikinimu, Barselonos komanda po kurio laiko galiausiai patvirtino bilietus.

BasketNews kreipėsi į Ispanijos grandą dėl bilietų įsigijimo politikos svečių sirgaliams.

„Minėtas įstatymas neleidžia pardavinėti bilietų išvykos klubo fanams už rezervuoto sektoriaus, kad būtų išvengta saugumo problemų, – rašoma atsakyme. – Svečių sirgalių sektorius – sumažintas, kadangi „Palau“ arenoje tėra 7,585 vietos, iš kurių tūkstantis – riboto matomumo.

Išvykos komandos fanams yra skirta zona, o kurie įsigyja bilietus už jos, bus perkelti. Prekyboje likę bilietai bus parduoti „Barcelonos“ fanams ar „Barcelonos“ narysčių turėtojams.“

„Barcelonos“ Eurolygos namų rungtynėse šį sezoną vidutiniškai lankosi po 6,294 sirgalius (13-as rezultatas turnyre).

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Katalonijos grandas griežto reglamentavimo ėmėsi po praėjusių metų patirties futbole.

2022 m. balandį „Barcelona“ Europos lygos ketvirtfinalyje susitiko su Frankfurto „Eintracht“, kurios sirgaliai savo gausa užtvindė „Camp Nou“ stadioną.

Pirmasis serijos mačas Vokietijoje baigėsi 1-1, o antrasis vyko Katalonijoje. Beveik 80 tūkst. talpinančiame „Camp Nou“ stadione Frankfurto sirgaliams oficialiai buvo skirta 5 tūkst. bilietų, dar apie 38 tūkst. auditoriją sudarė „Barcelonos“ sezono narysčių turėtojai.

Likę beveik 35 tūkst. bilietų buvo parduoti pavieniui ir didžiąją dalį išgraibstė būtent vokiečiai, kurie užvaldė „Camp Nou“, nušvilpinėjo „Barcelonos“ žaidėjus ir šėlo komandai laimėjus 3-2.

„Barcelonos“ struktūros prezidentas Joanas Laporta tuomet įsiuto po tokių vaizdų ir tikino jautęs gėdą.

„Tai buvo lūžio taškas, – tinklalapiui BasketNews esamą situaciją aiškino „Barcos“ atstovas. – Iki tol nebuvo taikomas nurodytas įstatymas, kadangi klubas norėjo būti lankstus ir anksčiau nebuvo fiksuoti incidentai. Tačiau nuo minėto atvejo futbole organizacija ėmėsi sprendimų ir reguliavimas pasikeitė. Sunku suvaldyti tokias situacijas ir dar sunkiau paaiškinti jums ar kitų šalių atstovams.“

Pabrėžta, jog „Žalgirio“ sirgaliai nėra kėlę problemų karščiausiame Katalonijos sporto taške.

Nors svečių komandos fanams skirtas sektorius – pernelyg ribotas, neabejojama, kad lietuvių bus kur kas daugiau.

Kovo pradžioje „Palau Blaugrana“ arenoje vykusiose „Žalgirio“ rungtynėse žaliai-balti buvo ryškūs tribūnose, jie audringai prieš rungtynes sutiko „Barcelonos“ lietuvius Šarūną Jasikevičių ir Roką Jokubaitį bei triukšmingai palaikė Kauno klubą.

Ketvirtfinalio trečiosios rungtynės 15,4 tūkst. talpinančioje „Žalgirio“ arenoje vyks gegužės 3 dieną. Bilietai į jas buvo iššluoti akimirksniu. „Barcelonai“ išskirta kiek daugiau nei 100 bilietų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA