Tikslas – skatinti skaitmenizaciją Kauno krašto pramonininkų veiklose | Kas vyksta Kaune

Tikslas – skatinti skaitmenizaciją Kauno krašto pramonininkų veiklose

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pramonės transformacija – viena iš pagrindinių Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA), strateginės veiklos krypčių. Svarbiausi jos aspektai bus aptarti antradienį „Radisson hotel Kaunas“ konferencijoje „Verslo įmonių skaitmeninė transformacija: technologijos ir praktika“. Renginį organizuoja Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) ir Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija (KKPDA). Konferencijos partneriai – Lietuvos inovacijų centras, E-DIH.LT bei Vytauto didžiojo universitetas (VDU).

Pasak KKPDA vykdomosios direktorės Redos Stankevičienės, dažnos įmonės vadovas dabar svarsto, kokie skaitmenizacijos sprendimai labiausiai pagelbėtų jo verslui efektyviau naudoti turimus resursus, optimizuoti veiklos procesus ir padidinti pajamas. Neišvengiamai skaitmeninės transformacijos sprendimai padeda įgyvendinti ir Žaliojo kurso tikslus.

Konferencijoje susibūrę įtakingi skaitmeninės transformacijos paslaugų, technologijų ir sprendimų verslo bei mokslo atstovai padės sužinoti, įsigilinti ir pasirinkti, kokiu keliu vertingiausia eiti. Renginyje apžvelgiant skaitmeninės transformacijos technologijas, bus proga kiekvieną jų paanalizuoti plačiau, per praktines naudas ir gerąsias patirtis.

Renginio pranešėjai – vienos ar kitos skaitmeninės transformacijos technologijos atstovai savo versle ar veikloje, kuri sukuria pramonės ir verslo įmonių aplinkai geriausius skaitmenizacijos sprendimus, įrankius, technologijas bei įrangą.

Neabejotina, jog kiekvienam verslo vadovui labai svarbu suprasti, kaip skaitmenizacijos sprendimai gali padėti jo verslo kaštų valdymui, darbo našumo gerinimui, procesų kontrolei ir laiko efektyvumui bei produkcijos ar teikiamų paslaugų kokybės užtikrinimui. Apie tai ir bus konferencija, – renginio dalyviai neišgirs sausų, pasenusių teorijų, – bus kalbama apie tai, ką galima rinktis šiandien, kas veikia, ko reikės ateities pramonei.

Pramonininkams bei darbdaviams primindamas, jog būtina laiku įšokti į skaitmeninės transformacijos traukinį, KKPD asociacijos prezidentas Marius Horbačauskas teigė, – „Šiandien pramonė yra labai plati sąvoka, kuri apima ne tik rūkstančius gamyklų kaminus, bet vienija logistikos, transporto, statybos, paslaugų, prekių pardavimo, mokslo bei inovacinių produktų kūrimo sritis. Keičiasi verslo karta, ir ateina jauni verslininkai, perspektyvūs verslai. Norime kalbėti apie Kauno krašto pramonę, darbdavius ir transformaciją. Transformuojame pramonę, o mūsų, verslo atstovų, niekas neklausia, kaip tą daryti, kokie iššūkiai laukia ir kokių sprendimų reikia.

Regioninės asociacijos veikla turi būti regiono visuomenės dalis. Matau norą sukurti tokią aplinką, kad verslas ir toliau sėkmingai dirbtų, o darbuotojai liktų patenkinti. Kartu turėtų bendradarbiauti verslo, savivaldybių ir mokslo atstovai. Norėtųsi, kad verslas matytų asociacijos teikiamą naudą, vadovai tarpusavyje bendrautų ir bendradarbiautų, kad regiono verslo aplinka įgautų didesnį tvarumą.“

KKPDA įgyvendindama pramonės transformacijos strategiją, džiaugiasi, jog gali savo narius pakviesti dalyvauti skaitmenizacijos projekte E-DIH.LT, kurį Lietuvos pramonininkų konfederacija įgyvendina drauge su kitomis projekto konsorciumo narėmis.

KKPDA narių gretas papildo ir savivaldybės įmonės bei mokslo įstaigos, kurios yra neatsiejama bendruomenės dalis. Nepaisant plataus narių veiklos spektro, nėra nė vienos organizacijos, kuriai nebūtų aktualu skaitmenizacija – nuo papraščiausių skaitmeninimo sprendimų popierinius dokumentus perkeliant į elektronines sistemas iki inovatyviausių automatizacijos ir robotikos sprendimų gamyboje, administraciniuose bei veiklos procesuose.

„Manome, kad konferencija taps stipriu praktiniu įvadu nariams į dalyvavimą E-DIH.LT projekte, kuriame kiekvienas dalyvis gaus savo verslo skaitmeninės brandos įvertinimą ir dalyvaus skaitmenizacijos konsultacijų (finansinių šaltinių paieškos, partnerių paieškos ir kontaktų bei kompetencijų darbuotojams stiprinimo programose.) platformoje.

Verslo aplinkos skaitmenizavimosi lygis Lietuvoje labai skirtingas, pati tema labai plati, todėl bendras konferencijos turinys padės susidaryti vaizdą ir pagilinti sritis, atsirenkant, kas kiekvieno vadovo įmonės veiklos procesams yra svarbiausia“, – pabrėžia renginio organizatoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA