Ekspertų patarimai ir gudrybės, padedantys užtikrinti puikų baldų pasirinkimą perkant | Kas vyksta Kaune

Ekspertų patarimai ir gudrybės, padedantys užtikrinti puikų baldų pasirinkimą perkant

Organizatorių nuotr.

Baldų pirkimas gali būti nelengva užduotis, ypač jei nežinote, ko tiksliai ieškote ar apskritai nuo ko pradėti, renkantis baldus jūsų namams ar kitoms erdvėms. Esant tiek daug pasirinkimo galimybių, lengva pasimesti ir išlieka rizika priimti neteisingą sprendimą. Tačiau, pasitelkę šiek tiek žinių ir patarimų, taip pat perskaitę šiame straipsnyje Balduperlai.lt ekspertai pateikia patarimus ir gudrybes, kurie padės jums orientuotis baldų pirkimo pasaulyje, galėsite drąsiai priimti pagrįstą sprendimą ir išsirinkti baldus, kurie jums patiks ilgus metus.

1. Išmatuokite savo erdvę

Pirmasis baldų pirkimo žingsnis – išmatuoti savo erdvę. Tai labai svarbu, nes dėl per didelių ar per mažų baldų jūsų kambarys gali atrodyti nepatogus ir nesubalansuotas. Išmatuokite savo kambario ilgį, plotį ir aukštį, taip pat visas duris, koridorius ar kitas vietas, pro kurias baldai turės būti pranešti, norint, kad patektų į kambarį.

Atlikę matavimus, sudarykite kambario planą. Tai galite padaryti naudodamiesi grafiniu popieriumi arba internetine kambario planavimo programa. Taip geriau įsivaizduosite, kiek erdvės turite ir kaip kambaryje tilps skirtingi baldai.

2. Pasirinkite tinkamą stilių

Kitas baldų pirkimo žingsnis – pasirinkti tinkamą stilių. Baldų stilius turėtų atspindėti jūsų asmeninį skonį ir papildyti bendrą namų stilių. Galima rinktis iš daugybės skirtingų stilių: tradicinio, modernaus, šiuolaikinio, kaimiško ar eklektiško.

Tradiciniams baldams būdingos puošnios detalės ir klasikinis dizainas. Jie dažnai gaminami iš tamsios medienos, pasižymi lenktomis linijomis ir sudėtingais raižiniais. Tuo tarpu modernūs baldai yra paprasti, švarūs ir dažnai gaminami iš tokių medžiagų kaip metalas, stiklas ir plastikas. Šiuolaikiniai baldai yra modernaus ir tradicinio stilių derinys, jiems būdingos švarios linijos ir neutralios spalvos.

Rustikiniai, arba kaimiško stiliaus, baldai yra įkvėpti gamtos ir pagaminti iš natūralių medžiagų, tokių kaip medis ir akmuo. Jiems dažnai būdingi šiurkštūs kraštai ir neužbaigta išvaizda. Eklektiški baldai – tai įvairių stilių mišinys, kuriame yra unikalių detalių, nebūtinai tinkančių kuriai nors vienai stiliaus kategorijai.

3. Pasirinkite tinkamas medžiagas

Medžiagos, kurias pasirenkate baldams, gali turėti didelę įtaką jų bendrai išvaizdai ir įspūdžiui. Galite rinktis iš daugybės skirtingų medžiagų, įskaitant medieną, metalą, stiklą, audinį ir odą.

Mediena yra populiarus baldų pasirinkimas, nes ji yra patvari, universali ir gali būti dažoma, kad derėtų prie bet kokio interjero. Tačiau ji gali būti jautri įbrėžimams ir įlenkimams, todėl svarbu rinktis kietąją medieną, pavyzdžiui, ąžuolą, klevą ar vyšnią.

Metaliniai baldai yra elegantiški ir modernūs, jie gali būti pagaminti iš tokių medžiagų kaip nerūdijantis plienas, aliuminis ir žalvaris. Stiklo baldai yra elegantiški ir rafinuoti, jie gali suteikti prabangos bet kuriam kambariui. Medžiaginiai ir odiniai baldai yra ir patogūs, ir kviečiantys, ir įvairių spalvų bei raštų.

4. Atsižvelkite į funkcionalumą

Perkant baldus svarbu atsižvelgti į funkcionalumą. Pagalvokite, kaip naudosite baldus ir kokios funkcijos jums svarbios. Pavyzdžiui, jei perkate sofą, apsvarstykite, ar norite, kad ji būtų atlenkiama, o gal norite ištraukiamos lovos svečiams.

Jei perkate valgomojo stalą, apsvarstykite, kokio dydžio ir formos stalas geriausiai atitinka jūsų poreikius. Apvalūs stalai puikiai tinka mažoms erdvėms, o stačiakampiai stalai geriau tinka didesniems susibūrimams. Taip pat apsvarstykite, ar norite išlankstomo stalo, kurį galima padidinti, kad tilptų daugiau svečių.

5. Pagalvokite apie spalvą

Renkantis baldus svarbu atsižvelgti ir į jų spalvą. Tinkama spalva gali sujungti patalpą ir suteikti jai vientisumo bei jaukumo. Rinkdamiesi spalvas atsižvelkite į bendrą kambario spalvinę gamą ir rinkitės ją papildančius baldus.

Jei jūsų kambaryje yra neutralios sienos, galite rinktis ryškesnę sofą arba akcentines kėdes, kad erdvei suteiktumėte žaismingumo. Jei jūsų kambaryje jau vyrauja drąsios spalvos, apsvarstykite galimybę rinktis santūresnių atspalvių baldus, kad subalansuotumėte erdvę.

Taip pat svarbu atsižvelgti į baldų ilgaamžiškumą, kai kalbama apie spalvą. Nors dabar madinga spalva gali atrodyti patraukli, ji gali greitai išeiti iš mados ir bendras kambario vaizdas po kelerių metų gali nebeatrodyti taip patraukliai.

6. Nustatykite biudžetą

Prieš pradedant pirkti baldus, svarbu nustatyti biudžetą. Baldai gali būti brangūs, todėl, jei nebūsite atsargūs, lengva išleisti per daug. Nustatykite, kiek galite sau leisti išleisti, ir laikykitės šio plano.

Nepamirškite, kad kokybiški baldai yra investicija, kuri turėtų tarnauti daugelį metų, todėl verta išleisti šiek tiek daugiau už gerai pagamintus ir patvarius baldus. Taip pat galite apsvarstyti galimybę pirkti baldus etapais, kad išlaidas išskirstytumėte per ilgesnį laikotarpį.

7. Skaitykite atsiliepimus ir atlikite tyrimus

Prieš perkant svarbu tyrinėti ir perskaityti svarstomų įsigyti baldų apžvalgas, kad sužinotumėte, kas yra sakoma apie jų kokybę, ilgaamžiškumą ir patogumą. Ieškokite baldų, kurie turi ilgą garantiją ir patikimą grąžinimo politiką, jei pirkinys jūsų netenkintį ar netiktų.

Taip pat galite apsilankyti baldų salonuose, kad išbandytumėte skirtingus baldus ir geriau suprastumėte jų kokybę ir patogumą. Nebijokite užduoti klausimų ir neskubėkite priimti sprendimo.

Pasinaudoję šiais išvardintais patarimais, galite būti tikri, kad išsirinksite baldus, kurie ne tik puikiai atrodys, bet ir atitiks jūsų praktinius poreikius bei tarnaus ilgus metus. Sėkmingo apsipirkimo!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA