Kauno išrinktieji skirstosi komitetus, kuriuose dirbs | Kas vyksta Kaune

Kauno išrinktieji skirstosi komitetus, kuriuose dirbs

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naujai Kauno miesto savivaldybės tarybai susirinkus į pirmąjį posėdį, vyksiantį šį antradienį, galioti nustos ankstesnės kadencijos pradžioje (2019 m. balandžio 30 d.) tarybos priimtas sprendimas (su visais vėlesniais pakeitimais ir papildymais) dėl jos komitetų sudarymo.

Pagal naujo analogiško sprendimo projektą, prasidedančią kadenciją taryboje komitetų bus šiek tiek mažiau nei ligi šiol. Ir dalies jų pavadinimai pakoreguoti. Kas konkrečiai iš miesto politikų viename ar kitame komitete dirbs, kuriomis sritimis domėsis, bus aišku, patvirtinus komitetų sudėtis.

Iš projekte pateiktų sąrašų galima suskaičiuoti, kad daugiausia miesto politikų (net 10 iš 41 tarybos nario) yra susidomėjusiųjų būsima politine veikla Miesto ūkio ir paslaugų komitete. Jame greta daugumą mandatų per kovo 5-ąją rinkimus laimėjusių „Vieningo Kauno“ atstovų Ligitos Valalytės, Šarūno Matijošaičio, Manto Jurgučio numato darbuotis ir konservatoriai Vitas Lendraitis bei Ralfas Romeika.

Taip pat – po vieną neskaitlingų Kauno miesto savivaldybės tarybos frakcijų atstovą. Tai – Kazimieras Rimeika iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Lietuvos socialdemokratų partijos narys Robertas Kaunas.

Savivaldos plėtojimu taip pavadintame komitete rūpinsis tik 4 miesto politikai. Iš opozicijos – konservatorė Rasa Duobaitė – Bumbulienė bei trys „Vieningo Kauno“ rinkimų komiteto nariai: miesto tarybos naujokė Loreta Stonkienė ir tam tikrą patirtį savivaldos politikoje jau sukaupę Dainius Matijošaitis bei Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovo pavaduotojas Rimantas Lekavičius.

Švietimo, kultūros ir sporto komitetas savo sudėtyje turės 2 buvusias parlamentares – žurnalistę Audronę Jankuvienę (LVŽS) ir pedagogę Aušrą Papirtienę („Vieningas Kaunas“), taip pat – dviejų didžiausių Kaune kultūros įstaigų vadovus – „vieningųjų“ atstovą Benjaminą Želvį, vadovaujantį Muzikiniam teatrui bei Nacionaliniam Kauno dramos teatrui vadovaujantį Egidijų Stanciką iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos.

Minimame komitete politinį darbą dirbs ir vyriausia miesto tarybos, taip pat – „Vieningo Kauno“ narė, Kauno garbės pilietė dr. Jūratė Norvaišienė. Šį komitetą sudarys 8 politikai.

Dvi savivaldybės tarybos naujokės – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorės Virginija Adomaitienė bei Jūratė Jankauskienė – pasirinko veiklą Sveikatos ir socialinių reikalų komitete, kurį irgi sudarys 8 politikai. Tarp jų – buvęs parlamentaras Gediminas Vasiliauskas, kauniečių vėl išrinktas į savivaldybės tarybą su kitais „Vieningo Kauno“ politikais, taip pat – ne vieną kadenciją taryboje iki šiol dirbusi konservatorė Jurgita Kupčinskienė.

Darnios plėtros ir investicijų komitetą sudarys 5 nariai – trys ne pirmą kadenciją taryboje dirbantys išrinktieji: Jonas Audėjaitis, Andrijana Filinaitė bei Simas Sirtautas, drauge su dviem naujokais – Donatu Bacevičiumi ir Martynu Prieveliu.

Ekonomikos ir finansų komiteto sąraše – 6 politikų pavardės. Darbą ir naujoje kadencijoje tęs „Vičiūnų grupėje“ vadovaujančią poziciją administracijoje užimanti „vieningoji“ Ramunė Bičkauskienė bei konservatorius Paulius Lukševičius. Komitete darbuosis pirmą kartą į Kauno miesto tarybą su 4 atstovais patekusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Vaida Pranarauskaitė.

Pirmajame šios kadencijos posėdyje politikams priimant komitetų sudarymą bei jų sudėtį patvirtinantį Kauno miesto tarybos sprendimą, galimi iš anksto parengto projekto pakeitimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA