Kauno „Žalgirio“ šansai Eurolygoje migloti: paskaičiavo, kiek pergalių prireiktų | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ šansai Eurolygoje migloti: paskaičiavo, kiek pergalių prireiktų

Lrytas.lt 2023/03/21 12:55
Asociatyvi / G. Bitvinsko nuotr.

Kauno „Žalgiris“ įnirtingai grumiasi dėl Eurolygos atkrintamųjų, tačiau iki reguliariojo sezono pabaigos lieka vos penki turai, o vietos klaidoms beveik nebėra.

Su 15 pergalių ir 14 nesėkmių Kazio Maksvyčio auklėtiniai šiuo metu dalijasi 8–9 vietas su Vitorijos „Baskonia“ klubu.

„Žalgiriui“ šiame sezone lieka sužaisti išvykoje su Stambulo „Fenerbahce“ (17/11), namuose – su „Monaco“ (19/10), Tel Avivo „Maccabi“ (16/13), „Valencia“ (14/15) ir išvykoje susikauti su Miuncheno „Bayern“ (11/18).

Kauniečiams teoriškai galėtų užtekti ir trijų pergalių, tačiau neigiamas tarpusavio santykis su kaimyninėmis ekipomis apsunkina padėtį. Todėl „Žalgiriui“ per likusį rungtynių maratoną reikia laimėti bent keturis mačus.

Jei penktadienį „Žalgiris“ išvykoje nusileis prieš grėsmingąjį „Fenerbahce“, tuomet Kazio Maksvyčio auklėtiniai privalės laimėti visas likusias rungtynes.

Kauno ekipa dėl vietos kitame etape aršiausiai varžosi su „Baskonia“ (15/14), Belgrado „Partizan“ (16/13) ir Tel Avivo „Maccabi“ (16/13) klubais.

„Žalgiris“ su „Baskonia“ pasidalijo po pergale (79:75 ir 73:93), tačiau kauniečiai namuose revanšą pasiekė mažesniu skirtumu, tad pranašumą, esant lygiam pergalių ir pralaimėjimų santykiui, turės „Baskonia“.

Prieš „Partizan“ ekipą žalgiriečiai dukart pralaimėjo (76:87 ir 74:88). Išvykoje pralaimėta ir „Maccabi“ komandai (83:84), tačiau „Žalgiris“ dar gali pasiekti revanšą namuose ir taip įgyti tarpusavio pranašumą.

Tai reiškia, kad realiausias varžovas, kurį „Žalgiris“ potencialiai dar galėtų aplenkti, yra būtent „Maccabi klubas.

Vis dėlto Izraelio komanda likusią sezono dalį sulauks sąlyginai silpnesnių varžovų – išvykoje kovos su Vilerbano ASVEL ir „Žalgiriu“ bei namuose priims Bolonijos „Virtus“, Milano „Olimpia“ ir Madrido „Real“.

Į kovą dėl atkrintamųjų dar gali įsivelti ir Stambulo „Anadolu Efes“ (14/15) bei „Valencia“ (14/15) klubai, kurie rikiuojasi iškart po „Žalgirio“.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono finišo lieka kiek mažiau nei mėnuo, per kurį krepšinio sirgaliai neabejotinai pamatys aršią kovą ne tik aikštėje, bet ir turnyrinėje Eurolygos lentelėje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA