Po pauzės vėl grįžta Tarptautinis medžio drožėjų grandininiais pjūklais čempionatas – Kas vyksta Kaune

Po pauzės vėl grįžta Tarptautinis medžio drožėjų grandininiais pjūklais čempionatas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po kelerių metų pertraukos į Lietuvą sugrįžta IV-asis „Tarptautinio medžio drožėjų grandininiais pjūklais čempionatas“. Jau kovo 29 – balandžio 1 dienomis, parodos „Ką pasėsi 2023“ (Studentų g. 11, Akademija, Kauno r.) metu vyksiančiame Čempionate visi norintys galės pasigrožėti medžio drožėjų meistriškumu ir pamatyti, kaip kuriamas šis menas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Daugelis yra matęs tautodailininkų kūrinių iš medžio. Tačiau ar esate stebėję, kaip jūsų akyse vien grandininiais pjūklais kuriamos medžio skulptūros? Ne? Tuomet jūs būtinai turite dalyvauti.

Analogų Europoje neturintis, Tarptautinis medžio drožėjų grandininiais pjūklais čempionatas, vyks jau ketvirtą kartą. Jame dalyvaus medžio drožėjai iš 12 pasaulio šalių: JAV, Kanados, Čilės, Japonijos, Mongolijos, Olandijos, Rumunijos, Slovėnijos, Ukrainos, Lenkijos, Estijos ir, žinoma, Lietuvos. Planuojama, kad Čempionate apsilankys apie 100 000 žmonių.

Tai bus medžio drožėjų, žiūrovų, kolekcininkų šventė. Kiekvieną dieną vyksiančių greitųjų varžybų metu sukurti meno kūriniai bus parduodami aukcionuose. Tad kiekvienas atvykęs turės galimybę iš karto nusipirkti patikusį dirbinį. Žiūrovų simpatijos taip pat įtakos ir tai, kas taps Čempionato nugalėtoju.

Čempionato organizatorius – VšĮ „Steel beavers“ organizuoja medžio drožėjų renginius, plenerus ir varžybas įvairiuose Lietuvos miestuose ir vietovėse.

Šių renginių tikslas – populiarinti tautines ir etnografines medžio drožybos tradicijas visuomenėje, puoselėti meilę miškui ir medžiui, puošti visuomenines ir privačias teritorijas medžio meno kūriniais, populiarinti Lietuvoje gana naują meno ir sporto kryptį – medžio drožybą grandininiais pjūklais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA