Teismui apskųstas VRK sprendimas neperskaičiuoti rinkėjų balsų Kauno miesto tarybos rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Teismui apskųstas VRK sprendimas neperskaičiuoti rinkėjų balsų Kauno miesto tarybos rinkimuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sauliaus Skvernelio vadovaujama Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ apskundė Vyriausiajam administraciniam teismui (VAT) Vyriausiosios rinkimų komisijos atsisakymą perskaičiuoti rinkėjų balsus Kauno rinkimų apygardoje. Teismas partijos skundą priėmė, ir jį VAT teisėjų kolegija numato nagrinėti dar šią savaitę, kovo 17-ąją.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad per kovo 5-ąją vykusius savivaldos rinkimus šios partijos atstovai (dabartiniu skaičiavimu) į miesto savivaldybės tarybą nepateko, nes surinko mažiau nei reikia, tik 3,99 proc. (vietoj 4 proc.) visų balsavusių kauniečių balsų. Trūkstamą 0,01 proc. sudarytų apie 11-12 balsų.

Tuoj po rinkimų Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, išdėstydama argumentus, kodėl reikėtų balsus perskaičiuoti. Partijos atstovų nuomone, paklaidas skaičiuojant balsus galėjo lemti rinkimų apylinkėse (o jų Kaune buvo 89) ko ne visą parą dirbusių komisijų narių nuovargis.

Kai kurios iš Kauno rinkimų apygardos apylinkių apie suskaičiuotus rinkėjų balsus pranešė tik kovo 6-ąją paryčiais. Be to, jose trūko ir balsų skaičiavimo procesą stebinčių visuomenininkų.

Kandidatų į savivaldybės tarybą teigimu, Kaune už „Vardan Lietuvos“ atstovus balsavo per 5 tūkstančius rinkėjų, tad jų balsai kovo 5-ąją atiteko kažkam iš kituose sąrašuose buvusių politikų. Jei balsų būtų suskaičiuota „norma“ (4 proc.), į miesto tarybą patektų pretendavęs į Kauno merus „Vardan Lietuvos“ Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas bei ilgametė politikė Edita Gudišauskienė, per reitingavimą balsuojant iš 4-os partijos kandidatų kauniečių sąrašo vietos pakilusi į 2-ąją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA