Naujo kvartalo pakrantėje – nemalonus radinys | Kas vyksta Kaune

Naujo kvartalo pakrantėje – nemalonus radinys

Skaitytojos nuotr.

Šventinis pasivaikščiojimas palei Nerį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai praėjo nesmagiai. Moteris šeštadienio rytą aptiko sudraskytą jauną paukštį.

„Neries pakrantėje, Brastos gatvėje, „Piliamiesčio“ teritorijoje, ties 24E namu ryte radau sudraskytą gulbiuką“, – šeštadienį, apie 11 val., informavo skaitytoja.

Pirmadienio popietę Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad pranešimo dėl šio įvykio nebuvo gavusi. Sureagavę į laišką, VMVT Kauno departamento inspektoriai nuvyko minėtu adresu, tik paukščio jau neberado.

„Paskutinį kartą didesnis paukščių gripo protrūkis laukiniuose paukščiuose buvo fiksuotas pernai birželio gale – liepos pradžioje, kai paukščiai masiškai gaišo vadinamoje Žuvėdrų saloje, Kauno rajone esančiame Krivėnų tvenkinyje.

Analogiški židiniai nustatyti Kleboniškyje, taip pat – negyvi kirai Neries pakrantėje ir Marvelės gatvėje, Nemuno krantinėje“, – pasiteiravus apie paukščių gripą, komentavo VMVT.

Tarnyba primena, kad pamačius vandens paukščio gaišeną reikia pranešti VMVT trumpuoju numeriu 1879 arba Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA