„Telia Lietuva“ turi naują vadovę | Kas vyksta Kaune

„Telia Lietuva“ turi naują vadovę

„Telia Lietuva“ nuotr.

Didžiausios Lietuvos telekomunikacijų bendrovės „Telia Lietuva“ vadovą Daną Strömbergą pareigose nuo 2023 metų kovo 1 d. keičia bendrovės Pardavimo ir klientų aptarnavimo vadovė Giedrė Kaminskaitė-Salters. Didžiąją dalį „Telia Lietuvos“ akcijų valdanti Švedijos įmonė „Telia Company“ D. Strömbergą siūlo rinkti į bendrovės valdybą.

Kaip nurodoma bendrovės pranešime žiniasklaidai, „Telia Lietuvos“ valdyba vasario 9 d. patvirtino dabartinio bendrovės vadovo D. Strömbergo atsistatydinimą nuo 2023 metų vasario 28 dienos. Naująja bendrovės vadove paskirta G. Kaminskaitė-Salters, ji „Telia Lietuvai“ pradės vadovauti kovo 1 dieną.

„Telia Company“ siūlymu ir valdybos sprendimu, 2023 m. kovo 16 d. šaukiamas neeilinis akcininkų susirinkimas, kuriame darbą bendrovės vadovo pareigose jau baigęs D. Strömbergas yra siūlomas į laisvą valdybos nario vietą. Jis taip pat tęsia pareigas kaip „Telia Company“ vyresnysis viceprezidentas bei atsakingas už grupės veiklą Lietuvoje, Estijoje ir Danijoje. D. Strömbergas bendrovei „Telia Lietuva“ vadovavo nuo 2018 m. liepos.

Paskirtoji „Telia Lietuvos“ vadovė G. Kaminskaitė-Salters didžiausią dėmesį toliau ketina skirti įmonės klientų patirties kokybės gerinimui.

Bendrovėje G. Kaminskaitė-Salters dirba nuo 2015 m., per tą laiką ji vadovavo Teisės ir korporatyvinių reikalų, Pardavimo ir klientų aptarnavimo komandoms, o nuo 2021 m. spalio laikinai ėjo „Telia Denmark“ verslo klientų vadovės pareigas. G. Kaminskaitė-Salters yra Nyderlandų Mastrichto universiteto teisės mokslų daktarė ir Jungtinės Karalystės Oksfordo universiteto tarptautinių santykių magistrė.

D. Strömbergas nuo 2013 iki 2015 metų buvo mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ generalinis direktorius. „Telia“ įmonių grupėje Švedijoje, Danijoje, Estijoje ir Lietuvoje vadovaujančias pareigas jis užima jau daugiau kaip 25 metus.

Bendrovės valdyba naująja „Telia Lietuva“ Pardavimo ir klientų aptarnavimo vadove nuo 2022 m. kovo 1 d. paskyrė laikinai šias pareigas ėjusią Liną Bandzinę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA