Kauno VMI įspėja: laikas pateikti duomenis apie išmokas gyventojams | Kas vyksta Kaune

Kauno VMI įspėja: laikas pateikti duomenis apie išmokas gyventojams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) primena, kad iki vasario 15 d. mokesčius išskaičiuojantys asmenys mokesčių administratoriui turi pateikti duomenis apie 2022 m. gyventojams išmokėtas A ir B klasės pajamoms priskiriamas išmokas.

Kauno apskrityje, iš daugiau nei 25 tūkst. turinčių tai padaryti, duomenis jau pateikė beveik pusė – 11,7 tūkst. mokesčių mokėtojų.

Informaciją apie nuolatinių Lietuvos gyventojų praėjusias metais sumokėtas gyvybės draudimo, pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus, taip pat apie sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, studijų įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas turi pateikti ir vadinamieji tretieji asmenys: bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt.

Kol kas Kauno apskrityje tai padarė 46 proc. privalančių jas pateikti trečiųjų asmenų.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kasmet primename pareigą pateikti duomenis apie išmokas gyventojams ir tai padaryti laiku bei papildomai skirti dėmesio, kad visa informacija būtų teisinga.

Tik gavęs išsamius ir tikslius duomenis, mokesčių administratorius gali užtikrinti sklandų bei kuo patogesnį gyventojams pajamų deklaravimo startą“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

J. Stankienė pažymi, kad VMI savo ruožtu artimiausiomis dienomis duomenų nepateikusiems išsiųs ir individualius priminimus.

Tiek teikiant duomenis apie A, tiek apie B klasės išmokas naudojama ta pati deklaracijos forma – GPM312.

Šią ir kitas formas bei jų pildymo taisykles visada galima rasti Elektroninio deklaravimo sistemoje – EDS, formų sąraše nurodžius atitinkamą formos kodą.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugiau informacijos, susijusios su duomenų apie A ir B klasių išmokas, gyventojų patirtų išlaidų teikimą, visais kitais mokestiniais klausimais galima rasti VMI internetiniame tinklalapyje, taip pat paskambinus trumpuoju numeriu 1882 (+370 5 260 5060).

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad apsilankymui VMI aptarnavimo padaliniuose būtina išankstinė registracija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA