Po žurnalistų užklausos darbai pajudėjo: „Kauno švaros“ atstovas teigia, kad viskas buvo suplanuota | Kas vyksta Kaune

Po žurnalistų užklausos darbai pajudėjo: „Kauno švaros“ atstovas teigia, kad viskas buvo suplanuota

/ Skaitytojų nuotr.

Portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodžius publikacijai apie neva kelis mėnesius neišvežamas šiukšles, paaiškėjo, kad žaliąsias atliekas reikia tvarkyti tinkamai arba už papildomą mokestį jas sutvarko tai darančios įmonės. Po publikacija kauniečiai komentavo, kad kitose miesto vietose, net ir susimokėjus už tvarkymo paslaugas, išvežti atliekų nieks neskuba, tačiau po žurnalistų kreipimosi, miesto komunalininkai žada darbus atlikti dar šiandien.

„Tai, kad ir tų didmaišių neišveža. Pas mus aplinką tvarko „Kauno švara“ (už pinigus), tai sugrėbė lapus lapkričio viduryje, o didmaišiai stovi iki šiol. Įdomu, iki Velykų išveš ar ne?“ – juokavo kaunietis Darius.

Taip pat miestiečiai atkreipė dėmesį, kad nuo praėjusių metų gruodžio, kai ties V. Krėvės pr. 17/19 namais buvo panaikinti konteineriai, prie V. Krėvės 29/33 esantieji labai greitai persipildo. Gyventojai teigia, kad „Kauno švara“ žadėjo tuštinti juos dažniau, tačiau to nedaro.

Dėl atliekų tvarkymo problemų Kaune susisiekėme su „Kauno švaros“ komunikacijos skyriaus specialistu Jonu Tumpa, kuris pakomentavo šias problemas plačiau.

„Mūsų darbininkai šiuos didmaišius (Neries krantinėje, ties Kuršėnų g.) žada išvežti ketvirtadienį“, – patikino „Kauno švaros“ atstovas.

Kaip nurodė J. Tumpa, dažnu atveju didmaišiai būna paliekami sunkiai pasiekiamose vietose, o įmonės technika iki jų negali privažiuoti dėl balų, sniego ar užstatytų automobilių. Šiais atvejais atliekoms išvežti turi būti naudojama mažesnė technika, kuri negadintų žaliųjų plotų.

Žaliosios atliekos Kaune / Skaitytojų nuotr.

J. Tumpa taip pat priminė, kad visi specialius maišus norintys įsigyti administratoriai, bendrijos arba fiziniai asmenys didmaišius gali atsiimti arba pas juos, arba savo rajono seniūnijoje.

Jeigu didmaišius pasiima fizinis asmuo, kaina svyruoja nuo 9,90 iki 15,00 Eur už 1 didmaišį (atsižvelgiant į jų kiekį), o jeigu juridinis asmuo (bendrijos arba administratoriai) – nuo 50 Eur už visa surinktą žaliųjų atliekų (šiuo atveju lapų) kiekį.

Specialistas pakomentavo ir V. Krėvės prospekto kiemuose kilusią problemą dėl greitai besikaupiančių atliekų. Jis patikino, kad pažadą ištesėjo ir atliekos čia tuštinamos dažniau.

„Kaip žadėjome, taip ir padarėme. Konteinerių, esančių šalia V. Krėvės pr. 29/33 namo, tuštinimas buvo padažnintas dar praėjusią savaitę (nuo gruodžio 26 d.). Jeigu anksčiau šioje konteinerių aikštelėje komunalinės atliekos buvo tuštinamos 2 kartus per savaitę, tai šiuo metu jos tuštinamos 3 kartus – pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Tuo tarpu pakuočių atliekos vietoje buvusio 1 karto šiuo metu irgi tuštinamos bent 2 kartus per savaitę“, – dėstė J. Tumpa.

Anot jo, išvežimų grafikas koreguojamas atsižvelgiant į jų užpildymą. Jeigu darbuotojai pastebi, kad atliekų konteineriai perpildomi, tada vežimai dažnėja.

Papildyta 17.22 val.

Ketvirtadienio popietę J. Tumpa patikslino, kad šiuo metu mes išvežami visi po rudens likę žalieji „Kauno švaros“ didmaišiai. Iki šiol neišvežti didmaišiai yra ištraukti į šalikeles, kur galės be problemų privažiuoti įmonės sunkiasvorė technika.

„Norime pabrėžti, kad visi didmaišiai būtų išvežti dar gruodžio mėn., tačiau lapkričio mėn., kuomet sulaukėme gausaus snygio, ne visi medžiai dar nebuvo numetę lapus, o patys didmaišiai nebuvo pilni. Dabar, kuomet sniegas nutirpo, pabaiginėjame visus po rudens sezono likusius darbus – sugrėbėme iki snygio nespėjusius nukristi lapus, o pačius didmaišius, su jau minėtų mažesnių traktorių pagalba, pastatėme į sunkiasvorei technikai patogią privažiuoti vietą ir išvežėme“, – nupasakojo J. Tumpa, tikinęs, kad tai buvo planiniai darbai, kuriems „Kas vyksta Kaune“ publikacija neturėjo įtakos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA